Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dorel Lazu, presedintele asociatiei Banat Sturio: Pe viitor, apa va fi mai valoroasa ca aurul

dorel-lazu-presedintele-asociatiei-banat-sturio-pe-viitor-apa-va-fi-mai-valoroasa-ca-aurul

In perioada 4-6 noiembrie, la Chisinau, a avut loc reuniunea "Asociatiile Profesionale si Grupuri de Producatori – solutie pentru o agricultura durabila, reuniune la care a participat si Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din Romania – FNPAR, reprezentata de presedintele Viorel Matei si de liderii asociatiilor membre.


In cadrul reuniunii, fermierii din Rep. Moldova s-au aratat interesati de implementarea unor proiecte si programe transfrontaliere in domeniul pescuitului si al acvaculturii.

Pe viitor cine va avea apa dulce va detine o avere, pentru ca aceasta va deveni mai valoroasa decat petrolul

Presedintele Asociatiei "Banat Sturio", Dorel Lazu, a evidential rolul pe care il vor juca, in viitor, tehnologiile de reciclare a apei dulci si a prezentat oportunitatile de afaceri care pot fi realizate prin parteneriate transfrontaliere Romania - Rep. Moldova.

"Investiti in reciclarea apei dulci! Pe viitor cine va avea apa dulce va detine o avere, pentru ca aceasta va deveni mai valoroasa decat petrolul. in domeniul acvaculturii avem la dispozitie fonduri europene, pe programe transfrontaliere, de zeci de milioane de euro, care ne asteapta sa le utilizam", a declarat Dorel Lazu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Evenimentul s-a incheiat cu parafarea unor proiecte transfrontaliere pe sectoarele legume-fructe, acvacultura si pe mecanizare - utilaje agricole.

Fermieri romani au participat, sambata, la Festivalul Marului in Republica Moldova

Pomicultorii din Republica Moldova au avut prilejul, sambata, 5 noiembrie, sa isi promoveze productiile de mere in cadrul unui festival la care au participat si delegatii de fermieri si oameni de afaceri din Romania si Ucraina.

In fata grandiosului monument, zeci de producatori locali si-au expus productiile de mere si i-au intampinat de vizitatori cu melodii folclorice, mancaruri si bauturi traditionale.

Publicul prezent a putut vizita o expozitie de fructe, in care au fost expuse multiple soiuri de mere, si a participat la un simpozion stiintific in care s-a discutat despre metodele de cultivare si procesare a marului, precum si despre tehnologia necesara inmagazinarii.

"Aceasta sarbatoare era mai de mult necesara, deoarce merele reprezinta unul dintre cele mai vestite produse moldovenesti, fiind importante atat pentru consumul intern, cat si pentru export", a declarat Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii si Industriei Alimentare din Republica Moldova.

Potrivit oficialului, Republica Moldova va avea, anul aceasta, o productie de 400.000 de tone de fructe, din care 80% o va reprezenta productia de mere. Vasile Bumacov a estimat ca aproximativ 120.000 de tone de mere vor fi exportate.

La festival a fost invitata sa participe Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din Romania - FNPAR. Delegatia FNPAR a fost formata din presedintele Viorel Matei, Mircea Croitoru, in calitate de lider al Asociatiei Profesionale Nationale Legume-Fructe, Dorel Lazu, liderul Asociatiei Acvacultorilor "Banat Sturio", precum si un grup de oameni de afaceri interesati sa investeasca in tara vecina.

"Am ramas placut surprins de modul in care autoritatile locale s-au implicat sa sprijine producatorii agricoli. Acest lucru, din nefericire, nu se intampla si la noi in Romania, unde autoritatile locale par mai degraba ca isi doresc sa ne dezbine, decat sa ne fie parteneri", a declarat Mircea Croitoru.

Delegatia FNPAR a luat contact cu pomicultorii locali, realizand un schimb de experienta in ceea ce priveste metodele de cultivare a marului si de inmaganizare a recoltei. De asemenea, sunt vizate o serie de parteneriate transfrontaliere, cu finantare europeana in domeniul pomicol.




Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016