Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dragos Frumosu spune ca despagubirile ar trebui acordate doar IMM-urilor constituite in asociatii

dragos-frumosu-spune-ca-despagubirile-ar-trebui-acordate-doar-imm-urilor-constituite-in-asociatii

Productiile de porumb si floarea soarelui sunt afectate de seceta la nivelul intregii tari in proportie de 40-45%, spune Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara (FSIA).


"Seceta din ultima perioada a afectat puternic culturile de grau, porumb si floarea soarelui. in cazul graului, productia este compromisa in procent de 30-35%, insa, daca ne referim la graul pentru panificatie, pierderile ar putea fi si mai mari, deoarece acest tip de grau trebuie sa intruneasca o serie de proprietati specifice. Daca pierderile la capitolul grau se vor accentua, atunci s-ar putea sa fim nevoiti sa apelam si la importuri, costurile de achizitie urmand sa fie destul de ridicate, mai ales in conditiile in care pretul graului la bursa a crescut cu circa 30%", a afirmat Dragos Frumosu.

Potrivit acestuia, si pretul la bursa al porumbului a crescut cu aproximativ 50% in ultimul timp, in special din cauza secetei care a afectat teritoriile cultivate cu porumb din Statele Unite ale Americii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Am fost informat ca ministrul Agriculturii a anuntat ca pierderile inregistrate de firme vor fi compensate in proportie de 80%, daca o cantitate mai mare de 30% din culturi sunt afectate. Din punctul meu de vedere, este o masura foarte buna, insa sprijinul acordat de stat ar trebui sa fie oferit doar IMM-urilor care sunt constituite in asociatii. In cazul in care ajutoarele de stat sunt acordate firmelor mici, care nu dispun de niciun fel de asigurare, atunci putem vorbi de bani cheltuiti inutil", a mai spus Dragos Frumosu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016