Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Echilibrarea balantei comerciale in sectorul carnii de porc se va fasce in circa opt ani

echilibrarea-balantei-comerciale-in-sectorul-carnii-de-porc-se-va-fasce-in-circa-opt-ani

Seful MADR a precizat ca Romania trebuie sa apeleze inca la importurile de carne de porc pentru a asigura consumul, dar a adaugat ca urmareste ca acest import sa fie din ce in ce mai mic.


Tinta pentru echilibrarea balantei comerciale cu carne de porc este de opt ani, dar daca vom avea succes mai devreme, este cu atat mai bine, a declarat, ministrul Agriculturii, Petre Daea, adaugand ca intervalul de timp mentionat este de fapt prevazut in Programul de Guvernare pentru sustinerea produselor deficitare.
 
„Avem obiectivul ca programul de cresterea efectivelor de animale si cel de sustinerea reproductiei la suine sa se desfasoare timp de 8 ani. Este prevazut in Programul de Guvernare pentru a sustine produsele deficitare. Mie, ca ministru, imi revine misiunea sa il pun in prectica. Noi avem o tinta, in opt ani, si speram sa atingem acest obiectiv in etapele pe care le vom desfasura, dar daca vom avea un succes mai devreme, cu atat mai bine. Programul derulat cu cooperativa agricola Ţara Mea este un proiect inceput anul trecut si nu are termen, dar are insa niste obiective de atins: sa ajunga la cel putin 60% din consumul fiecarui magazin din acest lant sa fie asigurat din carnea produsa in Romania. Cel puţin 60%, dar asta nu ne opreste deloc sa ajungem la 100%”, a precizat Petre Daea, la lansarea „Raftului Romanesc” cu produse din carne de porc in lanturile de magazine Kaufland.
 
Şeful MADR a precizat ca Romania trebuie sa apeleze din nefericire la importurile de carne de porc pentru a asigura consumul, dar a adaugat ca urmareste ca acest import sa fie din ce in ce mai mic si „apoi evident sa il si neutralizam”.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Acum, la importuri suntem undeva la 40-45% din consum carne de porc si aceste procent variaza pe perioade si in functie de consum intern si de perioada de valorificare a carnii de porc. Sunt oscilaţii generate de piasa”, a adaugat Petre Daea.
 
Intrebat care este cauza acestor importuri de carne de porc, care ocupa de ani buni primul loc in balanta cu produse agroalimentare, ministrul a raspuns: „pentru ca nu avem, iar consumul trebui satisfacut”.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016