Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Echipele MADR au recoltat probe din vestul Europei, pentru a testa dublul standard la produsele alimentare

echipele-madr-au-recoltat-probe-din-vestul-europei-pentru-a-testa-dublul-standard-la-produsele-alimentare

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va intocmi un raport final privind rezultatele studiului comparativ realizat pe alimente susceptibile de dublu standard, dupa finalizarea analizelor de laborator si emiterea buletinelor de analiza pe probele recoltate din Olanda, Germania si Belgia.


O echipa din Romania formata din specialisti din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, ai Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor s-a deplasat in perioada 19-26 iunie in Olanda,Germania si Belgia, avand ca obiectiv realizarea studiului comparativ in ceea ce priveste produsele alimentare susceptibile de dublu standard.
 
In Romania, in vederea analizarii si depistarii eventualului dublu standard in privinta calitatii alimentelor produse in vestul Europei, s-a constituit la finalul lunii februarie un grup de lucru format din reprezentanti ai institutiilor mai sus mentionate.
 
Grupul a realizat, intr-o prima etapa, analize de laborator pentru un numar de 175 de produse alimentare (produse din carne, produse din lapte, conserve de peste, miere albine, legume si fructe), avand ca termen de comparatie informatiile declarate pe eticheta de catre producatori si distribuitori.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pe perioada deplasarii au avut loc intalniri cu oficiali ai ambasadelor din tarile mentionate si cu expert isi reprezentanti ai autoritatilor de control din Belgia.
 
Delegatia Romaniei a prelevat produse alimentare din magazinele care au fost selectate in functie de prezenta lor in statele mentionate si in Romania, precum si de produsele identice care se regasesc pe rafturile magazinelor din tarile vizate: Lidl — Germania si Olanda, Kaufland — Germania, Belgia — Delhaize (Mega Image—Romania).
 
Produsele recoltate au fost selectate conform competentelor de catre reprezentantii ANPC si ANSVSA, tinand cont de ingredientele si declaratiile nutritionale ale acestora si, mai ales, tinand cont ca aceleasi produse din tarile vizate sa aiba acelasi producator cu cele comercializate in Romania.
 
Deplasarea s-a incheiat in seara zilei de 26.06.2017, cand probele recoltate din Belgia, Olanda si Germania au fost predate in conditii optime catre Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara Bucuresti, ce apartine ANSVSA.
 
Dupa revenirea in tara, in perioada 28-29 iunie 2017, aceeasi echipa a efectuat actiuni de prelevare a produselor identice prelevate din Belgia, Olanda si Germania, comercializate pe piata din Romania. Dupa finalizarea analizelor de laborator si emiterea buletinelor de analiza se va intocmi un raport final privind rezultatele studiului comparativ, raport ce va fi adus la cunostinta opiniei publice.
 
La finele lunii februarie, autoritatile de la Budapesta au criticat faptul ca Nutella, bautura racoritoare Coca Cola, ciocolata pudra Nesquick sau sosul de paste Knorr au o calitate inferioara in Ungaria comparativ cu Austria.
 
De asemenea, la inceputul lunii martie, Slovacia si Ungaria au sustinut ca produsele alimentare vandute in Europa Centrala au o calitate inferioara comparativ cu produsele cu etichete similare comercializate in alte tari si au cerut, la un summit organizat pe 9 martie ca Uniunea Europeana sa denunte acest dublu standard.
 
In urma acestor informatii, ministrul roman al Agriculturii a anuntat, la finele lunii februarie, ca a fost constituit un colectiv format din reprezentati ai MADR, ANSVSA si ai ANPC pentru depistarea eventualului dublu standard in privinta calitatii alimentelor produse in vestul Europei. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016