Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Estimarea evolutiei temperaturilor si ploilor pana pe 25 noiembrie

estimarea-evolutiei-temperaturilor-si-ploilor-pana-pe-25-noiembrie

Administratia Nationala de Meteorologie a publicat, luni, estimarea evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 12-25 noiembrie 2012. Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.


BANAT

Vremea se va raci treptat, astfel incat valorile termice maxime se vor situa, in medie, in jurul a 12 grade in intervalul 14-19 noiembrie, apoi vor scadea spre 8 grade, pana la sfarsitul intervalului. Temperaturile minime vor scadea sub 2 grade in 16 si 17 noiembrie, apoi vor avea, pentru cateva zile, o usoara crestere. Probabilitatea de ploaie va fi redusa in prima jumatate a intervalului, apoi sunt de asteptat ploi slabe.

CRISANA

Primele doua zile ale intervalului vor fi in continuare calde pentru aceasta perioada a anului, apoi vremea se va raci. Valorile termice maxime vor scadea de la 10..12 grade in data de 14 noiembrie, spre 6...8 grade in 24...25 noiembrie, in timp ce minimele nocturne se vor apropia de limita inghetului. Ploile vor fi putine si slabe in primele zile, dar dupa data de 20 noiembrie creste probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, care, mai ales in cursul noptilor si spre sfarsitul intervalului, ar putea fi mixte.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


TRANSILVANIA

Valorile termice vor marca o scadere in jurul datei de 14 noiembrie, urmand ca temperaturile din cursul noptilor sa devina predominant negative, iar maximele diurne sa coboare, treptat, de la 10...12 grade, spre o medie in jurul valorii de 6 grade, spre sfarsitul intervalului. Vor fi precipitatii slabe, cu probabilitate mai ridicata de aparitie in a doua parte a intervalului cand, mai ales noptile, sunt de asteptat lapovite si ninsori.

MARAMURES

Desi vor fi in scadere treptata, temperaturile maxime se vor mentine apropiate de mediile climatologice ale perioadei si se vor situa in jurul valorii de 10 grade in perioada 14-20 noiembrie, apoi vor cobori spre o medie de 6 grade. Temperaturile minime vor fi in scadere de la o medie de 4 grade in prima noapte, spre 0...-2 grade in celelalte nopti. Va ploua slab la inceputul intervalului, iar dupa data de 19 noiembrie va creste probabilitatea de aparitie a precipitatiilor mixte, slabe cantitativ.

MOLDOVA

Vremea se va raci simtitor in primele zile, apoi temperatura aerului nu va mai suferi variatii importante, astfel incat valorile maxime se vor situa, in medie, intre 5 si 8 grade, iar cele minime vor fi usor sub limita inghetului. Va ploua slab in primele zile, iar in a doua parte a intervalului precipitatiile, in continuare slabe, vor putea fi mixte.

DOBROGEA

Valorile termice se vor mentine, in general, in apropierea normelor climatologice, cu o racire mai pronuntata in 14...15 noiembrie. in a doua parte a intervalului, temperaturile maxime vor fi, in medie, de 8...10 grade, iar cele minime vor cobori spre 2 grade. Probabilitatea de ploaie va fi redusa pana spre 19 noiembrie, apoi sunt de asteptat ploi slabe.

MUNTENIA

Vremea se va mentine calda pentru aceasta perioada in primele doua zile, apoi se va raci simtitor, maximele vor scadea spre o medie de 10 grade, iar minimele termice se vor apropia de limita inghetului. in a doua parte a intervalului, temperaturile minime se vor mentine usor pozitive, dar mediile temperaturilor maxime vor cobori spre 6...8 grade, valori sub normele climatologice ale perioadei. Vor fi ploi slabe, cu probabilitate mai mare de aparitie dupa data de 19 noiembrie.

OLTENIA

Valorile termice vor avea o tendinta generala de scadere, mai pronuntata in 14...15 noiembrie. Temperaturile minime vor fi, in medie, usor pozitive, in timp ce maximele diurne vor scadea de la 14...16 grade la inceputul intervalului, spre 8 grade in ultimele zile. Vor fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ploaie, cu probabilitate mai ridicata de aparitie in primele zile si in a doua parte a intervalului.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016