Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Europarlamentarul Sabin Cutas saluta liberalizarea importurilor de vin moldovenesc in zona UE

europarlamentarul-sabin-cutas-saluta-liberalizarea-importurilor-de-vin-moldovenesc-in-zona-ue

Europarlamentarul Sabin Cutas, membru al Comisiei pentru comert international a Parlamentului European, a condamnat presiunile exercitate de Rusia asupra Republicii Moldova prin embargoul asupra exporturilor de vin si amenintarea intreruperii aprovizionarii cu energie in aceasta iarna.


Deputatul european a pledat pentru un sprijin concret din partea Uniunii Europene, salutand propunerea comisarului european Dacian Ciolos de a liberaliza complet importurile de vin din Republica Moldova pe piata europeana. Interventia europarlamentarului a avut loc in cadrul dezbaterii din plenul Parlamentului European premergatoare Summitului privind Parteneriatul Estic ce se va desfasura in perioada 28-29 noiembrie la Vilnius.
 
"Summit-ul de la Vilnius trebuie sa reprezinte un moment istoric pentru tarile membre ale Parteneriatului Estic, in efortul lor de apropiere de Uniunea Europeana. Este in primul rand interesul UE sa aiba, in folosul propriei securitati, o vecinatate stabila politic si economic. De aceea, sper ca la reuniunea din 28-29 noiembrie sa fie semnat Acordul de Asociere care sa includa o zona de liber schimb aprofundata si cuprinzatoare cu Ucraina si sa fie parafate Acordurile cu Georgia si Republica Moldova", a precizat europdeputatul.
 
"Avem datoria de a sprijini concret aceste state in contextul presiunilor continue din partea Rusiei. Recentele declaratii ale presedintelui Armeniei, conform carora tara sa se va alatura Uniunii Vamale formata din Rusia, Kazahstan si Belarus, demonstreaza eficienta acestor presiuni", a declarat europarlamentarul roman.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Dupa ce a fost supusa unui embargo asupra exporturilor de vinuri, Republica Moldova a fost amenin?ata cu intreruperea aprovizionarii cu energie in aceasta iarna. Cu atat mai curajoasa este decizia acesteia de a continua integrarea europeana, cu cat depinde energetic de Rusia. Doresc sa salut, in acest context, reactia prompta si eficienta a domnului Comisar Ciolos. Acesta a propus liberalizarea completa a importurilor de vin din Republica Moldova in UE, inainte de intrarea in vigoare a Acordului de Asociere. Am convingerea ca Parlamentul European, prin intermediul Comisiei pentru comert international, va aproba propunerea Comisiei Europene, dand un semnal clar ca sustine determinarea autoritatilor de la Chisinau de asociere europeana", a subliniat Sabin Cutas.
 
"Nu in ultimul rand, incurajez abordarea individuala a tarilor vizate, astfel incat sa fie incurajate proportional eforturile celor mai activi si consecventi parteneri, cu scopul de a se ajunge la o integrare europeana cat mai rapida a acestora", a conchis deputatul european.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016