Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Expertii Comisiei Europene inspecteaza fermele din Romania

expertii-comisiei-europene-inspecteaza-fermele-din-romania

Acestia sunt interesati in mod special de utilizarea neonicotinoidelor, pentru care Romania a cerut o derogare la inceputul acestui an.


Trei experti ai Comisiei Europene se afla zilele acestea in Romania, cu scopul vizitarii mai multor ferme si intocmirii ulterioare a unui raport detaliat care va fi publicat pe pagina oficiala a comisiei.
 
Este vorba de doi auditori din Germania si Belgia, impreuna cu un reprezentant al Autoritatii Sanitar Veterinare din Danemarca, care vor mai ramane in Romania si in zilele urmatoare, pana vor vizita toate obiectivele pe care le au in program.
 
O prima vizita au facut-o la ferma vicepresedintelui LAPAR, Nicolae Sitaru, care spune ca acestia i-au pus o serie de intrebari, aratandu-se interesati in mod deosebit de utilizarea neonicotinoidelor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Mi-au pus o gramada de intrebari despre utilizarea neonicotinoidelor. Primele intrebari au fost despre comunicarea cu Inspectoratul de Protectia Plantelor. Apoi, m-au intrebat ce sol este, cand s-a insamantat, cum s-a tratat samanta. Au observat ca am o masina de tratat samanta de la o alta societate. Erau foarte curiosi si atenti la orice detaliu. Au vrut sa afle numele societatii si daca a fost declarata la Autoritatea Fitosanitara. Am fost pe camp si au observat ca la un fir de porumb erau zece ratisoare. O parte erau moarte. Ratisoara porumbului ataca numai aici, la noi, in sud. Le-am spus ca avem mare nevoie sa folosim acest tratament si, daca nu ne dau derogare pentru neonicotinoide, atunci sa ne dea alte solutii pentru mentinerea in viata a culturilor” a rezumat vicepresedintele LAPAR cele trei ore ale vizitei expertilor.
 
Acesta a mai precizat ca reprezentantul Autoritatii Sanitar Veterinare s-a aratat foarte interesat de efectul pe care il au asupra albinelor aceste tratamente facute culturilor de porumb.
 
Reprezentantii Comisiei Europene au mai vizitat compania Monsanto, iar  si-au continuat verificarile la Inspectoratul pentru Protectia Plantelor Slobozia si la Directia Sanitar Veterinara Ialomita.
 
Acestia mai au in program zilele urmatoare vizite similare la ferme de productie vegetala din Prahova si Constanta.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016