Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Exporturile romanesti de produse agroalimentare au crescut in primul trimestru

exporturile-romanesti-de-produse-agroalimentare-au-crescut-in-primul-trimestru

Valoarea totala a produselor exportate in primele trei luni ale anului este de aproximativ 1,17 miliarde de euro, cu aproape 40 la suta mai mult decat perioada similara a anului trecut.


Ministerul Agriculturii a anuntat recent ca exporturile roamnesti de produse agroalimentare au cunoscut o crestere de aproximativ 40 la suta in primele trei luni ale acestui an, in comparatie cu primul trimestru din 2013. Este vorba de exporturi intra si extracomunitare, in valoare de circa 1,17 miliarde de euro.
 
In acelasi timp, importurile de produse similare au cunoscut o crestere sensibila cu 0,6 la suta, ajungand la valoarea totala de 1,16 miliarde de euro. Conform acelorasi date furnizate de MADR, balanta comerciala cu produse agroalimentare a Romaniei a inregistrat un excedent de 9,4 milioane de euro, comparativ cu un deficit de 308,9 milioane euro inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.
 
Soldul pozitiv al balantei comerciale agroalimentare la finele primului trimestru din 2014 s-a diminuat mult fata de rezultatul primelor doua luni din 2014, in principal din cauza descresterii valorii lunare a exporturilor de produse agroalimentare, in martie, fata de luna precedenta scaderea fiind de 21,6 la suta. Exporturile lunii martie 2014 au insumat 355,6 milioane euro, comparativ cu cele 453,4 milioane de euro inregistrate in luna februarie 2014, cand s-au efectuate livrari masive de grau catre tari din afara spatiului comunitar, in volum de 468.320 tone.
 
Daca in primele doua luni ale anului s-a inregistrat un excedent in comertul cu produse agroalimentare de 104,2 milioane euro, la finele primului trimestru acesta s-a diminuat la numai 9,4 milioane euro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Raportata la primul trimestru din  2013, valoarea exporturilor de produse agroalimentare din primele trei luni ale anului in curs  a fost in crestere la majoritatea produselor, respectiv la porumb (+137,7 milioane euro), grau (+54,4 milioane euro), tigari (+25,5 milioane euro), seminte de floarea-soarelui (+24,4 milioane euro), ulei de floarea-soarelui (+20,6 milioane euro). De asemenea, au fost obtinute incasari suplimentare din exportul de nuci, mai precis  un plus de 12,2 milioane de euro fata de primul trimestru din 2013.
 
La ciocolata, desi volumele exportate au fost mai mici cu 15,6 la suta fata de realizarile primelor trei luni din 2013, veniturile incasate au fost mai mari cu 700.000 de euro datorita cresterii pretului boabelor de cacao.
 
In ceea ce priveste importurile, topul primului trimestru din acest an este dominat de carnea de porc, unde a fost cheltuita o suma de 50,9 milioane de euro pentru 28.600 de tone, de semintele de floarea soarelui si de tutunul brut.
 
Potrivit datelor INS, Uniunea Europeana a ramas principalul partener in comertul agricol al Romaniei, in trimestrul intai 2014, livrarile de produse agroalimentare catre aceasta destinatie au avut o pondere valorica de 60,7 la suta, iar achizitiile din statele membre UE au detinut o pondere de 81,3 la suta. Exporturile in tarile UE au totalizat 710,2 milioane de euro, iar importurile 942,9 milioane de euro in primul trimestru din acest an.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016