Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

FAO: Consumul mondial de peste a ajuns la 19 kilograme pe cap de locuitor

fao-consumul-mondial-de-peste-a-ajuns-la-19-kilograme-pe-cap-de-locuitor

Un raport al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura indica faptul ca din 1960 pana in 2012, consumul de peste le nivel global s-a dublat, productia mondiala ajungand la 158 de milioane de tone.


Statisticile realizate de specialistii Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) indica faptul ca in ultimii 50 de ani, consumul de peste la nivel mondial a cunoscut de la an la an o crestere rapida, ajungand sa se dubleze in aceasta perioada.
 
Astfel, conform unui raport dat recent publicitatii de FAO, in 1960, consumul de peste pe cap de locuitor era de 10 kilograme, crescand de la an la an si ajungand in 2012 la o cantitate de 19 kilograme pe cap de locuitor. De asemeni, productia mondiala a cunoscut un salt important intre 2010 si 2102, cand s-a ajuns la o productie de 158 de milioane de tone, cu 10 milioane de tone mai mult ca in 2010.
 
In timp ce capturile maritime au ramas stabile in 2012 comparativ cu 2010, la aproximativ 80 de milioane de tone, productia mondiala de acvacultura a inregistrat in 2012 un record de peste 90 de milioane de tone, iar China a fost responsabila pentru peste 60 la suta  din total, se mai  precizeaza in raportul  FAO, intitulat „Starea mondiala a pescariilor si acvaculturii”.
 
De asemeni in raport se estimeaza ca pescariile si acvacultura asigura mijloacele de viata pentru 10-12 la suta din populatia mondiala, oferind locuri de munca pentru aproximativ 60 de milioane de persoane, dintre care 84 la suta  in Asia, urmata de Africa cu 10 la suta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Totodata, tinand cont de cresterea consumului in perioada analizata, pestele reprezinta cea mai tranzactionata materie prima alimentara, tranzactiile la nivelul anului 2012 fiind de peste 130 de miliarde de dolari. Expertii FAO au mai stabilit ca peste jumatate din valoarea exporturilor de peste, mai precis 54 la suta, si peste 60 la suta din volumul exporturilor au fost realizate de tarile in curs de dezvoltare, ceea ce face din pescuit si acvacultura un element decisiv pentru multe economii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016