Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

FAO: Preturile la alimente, in scadere pentru a treia luna consecutiv

fao-preturile-la-alimente-in-scadere-pentru-a-treia-luna-consecutiv

O indica cele mai recente date facute publice de catre Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura.


Scaderea preturileor la cereale si uleiuri vegetale a contribuit decisiv la pastrarea trendului descendent al preturilor produselor alimentare si pentru luna iunie, fiind vorba de cea de-a treia luna consecutiva in care se inregistreaza scaderi la acest capitol.
 
Datele sunt cuprinse raportul Food Price Index, dat lunar  publicitatii de catre Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura(FAO), raport care masoara modificarile de preturi inregistrate de un cos de alimente format din cereale, oleaginoase, lactate, carne si zahar.
 
Conform acestui raport, in luna iunie 2014, acest indice a atins o valoare medie de 206 puncte, in scadere cu 3,8 puncte, respectiv 1,8 la suta fata de valoarea inregistrata in luna mai. FAO a precizat ca indicele preturilor la cereale a atins in luna iunie o medie de 196,2 puncte, cu 10,9 puncte sau 5,2 la suta mai putin decat valoarea revizuita de 207 puncte inregistrata in luna mai, in principal din cauza unei scaderi de aproape 7 la suta la grau si porumb.
 
In cazul preturilor la uleiuri vegetale, FAO sustine ca acestea au scazut cu 2,4 la suta in luna iunie pe fondul scaderii preturilor la ulei de palmier dar si a asteptarilor privind o recolta record de soia boabe.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
FAO si-a imbunatatit estimarile privind productia mondiala de cereale inregistrata in 2014, pana la nivelul de 2,478 miliarde tone, cu 21,5 milioane tone mai mult decat estimarile anterioare.
 
Revizuirea a fost determinata de o prognoza de productie mai favorabila pentru porumb, cu un procent mai mare decat se estima in luna mai. In ceea ce priveste estimarile privind recolta mondiala de grau din 2014, FAO mizeaza pe o productie de 702,7 milioane tone, usor mai mare decat estimarea din mai, dar cu 1,8 la suta mai mica decat recolta record inregistrata in 2013.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016