Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Federatia Agrostar vine cu solutii pentru salvarea agriculturii romanesti

federatia-agrostar-vine-cu-solutii-pentru-salvarea-agriculturii-romanesti

Reprezentantii agricultorilor spun ca trebuie avut in vedere modul de acordare a subventiilor, legislatia, reducerea TVA la produsele alimentare, masuri pentru facilitarea desfacerii productiei si stimularea crearii de locuri de munca in agricultura.


Federatia Agrostar a identificat o serie de probleme in domeniu si cere Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale rezolvarea urgenta a acestora. Acestea vizeaza modul de acordare a subventiilor, haosul legislativ, reducerea TVA la produsele alimentare, masuri pentru facilitarea desfacerii productiei si stimularea crearii de locuri de munca in agricultura.
 
„Am inaintat Ministerului Agriculturii un document cu toate problemele din sector si cu masurile pe care le propunem pentru redresarea acestui dome­niu, care, desi are o contributie insemnata la PIB, a fost neglijat de toti guvernantii. Politicile de pana acum au dus la o decapitalizare sistematica a agricultorilor romani. Vrem ca agricultorul roman sa fie pe picior de egalitate cu fermierii din celelalte state UE, sa beneficieze de aceleasi faci­litati. Daca alte tari isi apara fermierii si isi promoveaza produsele, noi suntem in continuare o piata de desfacere si fermierii nostri cu greu isi fac loc pe piata, pentru ca nu sunt competitivi, din cauza unui tratament fiscal discriminator in raport cu colegii lor din UE. La acesta se adauga legislatia confuza si schimbarea permanenta a acesteia”, a declarat secretarul general al federatiei, Horatiu Raicu. 
 Astfel, Agrostar propune renuntarea la obligativitatea incasarii subventiilor prin bancile comerciale, deoarece sumele cuvenite se diminueaza prin aplicarea comisioanelor bancare.
 
„Cerem revizuirea acordurilor incheiate cu bancile comerciale, verificarea comisioanelor si dobanzilor practicate pentru acest serviciu, cat si acordarea de cre­dite cu dobanzi mici, cu termene de gratie cat mai mari, pentru productia agricola. Daca se doreste pastrarea acestei practici, normal ar fi sa se negocieze cu o banca cu capital majoritar de stat prin care sa se faca aceste plati si care, totodata, sa acorde agricultorilor cre­dite sau capital de lucru la dobanzi preferentiale cu perioade de gratie avantajoase pentru agricultori”, a mai spus Raicu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
 O alta problema este cea legata de reducerea TVA la produsele din carne. Reprezentanţii fermierilor sustin ca reducerea TVA sa se faca pe toata filiera.
 
„Patronatul din alimentatie sustine reducerea TVA la produsele din carne, dar nimeni nu sustine scaderea TVA la creşterea animalelor, in contextul in care noi mai crestem foarte putine porcine, iar de vaci de carne nici nu poate fi vorba. Prin urmare, nu se asigura din cresterea animalelor necesarul de consum, diferenta fiind adusa din import. Astfel, Federaţia spune: cui ii este benefica masura scaderii TVA la produsele din carne? Nu cumva procesatorilor care oricum importa animalele, iar multe din produsele din carne numai carne nu mai conţin…? De ce Ministerul Agriculturii nu s-a gandit sa nu mai impoziteze productia, cresterea de animale, creand astfel premisa sustinerii sectorului de crestere a animalelor, fapt ce ar conduce la o materie prima ieftina si numai dupa aceea putem discuta de scaderea TVA la procesare pentru a putea fi siguri de scaderea prerului pe produse?”, a precizat Horatiu Raicu.
 
 Totodata, Agrostar cere gasirea unor variante de subvenţionare indirecta a producţiei agricole cum ar fi renuntarea integral la acciza pentru motorina folosita in agricultura, subventionarea pretului la energia electrica folosita pentru irigatii, stiute fiind diferentele de subventie dintre cele acordate in Romania si cele acordate in statele membre U.E.
 
„Daca nu se gasesc modalitati de subventionare indirecta a producatorilor agricoli sau a culturilor agricole, nu putem pune pe picior de egalitate producatorii agricoli autohtoni cu cei din U.E. care cumpara motorina pentru agricultura la jumatate de pret”, a mai spus Raicu.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016