Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fedratia Pro Agro si-a stabilit obiectivele pentru anul viitor

fedratia-pro-agro-si-a-stabilit-obiectivele-pentru-anul-viitor

Zilele trecute a avut loc ultimul Consiliu Director al Federatiei Nationale PRO AGRO din acest an, care s-a desfasurat in Brasov.


In acest Consiliu Director au fost abordate doua teme centrale, care au vizat subiectele actuale din sectorul agricol si cercetarea in domeniul agricol, proiecte in curs, proiecte viitoare in relatia cu mediul academic de profil din Romania.
 
In prima parte a lucrarilor Consiliului Director a fost dezbatut inten de catre membrii Consiliului Director proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 17/2014 privind masurile de reglementare a vanzarii-cumpararii terenurilor agricole.

Un alt punct pe ordinea de zi, dezbatut de catre membrii Consiliul Director, l-a reprezentat discutiile ce fac referire la pozitia Federatiei Nationale PRO AGRO privind noua Politica Agricola Comuna referitor la platile acordate fermierilor din bani europeni, a subventiilor agricole si a finantarilor pe proiecte de investitii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Totodata, in incheierea primei parti a lucrarilor Consiliului Director au fost puse in discutie si obiectivele pe care Federatia Nationala PRO AGRO le va avea in anul 2019.
 
In partea a doua a lucrarilor Consiliului Director, alaturi de Echipa proiectului ENHANCE (Building an Excellency Network for Heightening Agricultural ecoNomic researCh and Education in Romania) finantat de Comisia Europeana in cadrul Programului - cadru HORIZON 2020 si coordonat de catre Universitatea de stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, a fost abordata ca tema centrala a discutiilor cercetarea in domeniul agricol, proiecte in curs, proiecte viitoare in relatia cu mediul academic de profil din Romania.
 
Obiectivul proiectului ENHANCE il reprezinta  dezvoltarea potentialul stiintific in domeniul agroeconomiei, in special in ceea ce priveste metodele cantitative, cum ar fi modelarea, simularea, econometria, precum si a metodelor mixte de cercetare, cum ar fi economia institutionala.
 
Formarea specialistilor agroeconomisti privind utilizarea unor metodologii solide de analiza a problemelor sectoriale a fost considerata de Federatia Nationala PRO AGRO ca o investitie pe termen lung in scopul promovarii cu fermitate  a dezvoltarii agriculturii si a mediului rural in Romania.
 
De altfel, nu este prima intalnire de acest fel, reprezentantii asociatiilor profesionale membre ale Federatiei Nationale PRO AGRO au fost alaturi de membrii echipei ENHANCE inca de la initierea acestui proiect.
 
S-au identificat o serie de subiecte care mai apoi au facut subiectul unor stagii de cercetare pentru tinerii doctoranzi si cercetatori ai Facultatii de Management, Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala, la prestigioase centre de cercetare din Austria, Germania si Elvetia.
 
Noile cunostinte si experienta dobandite de catre tinerii cercetatori vor permite abordarea  problemelor sectoriale cu care se confrunta agricultorii, in cadrul unor proiecte comune viitoare. In egala masura, utilizarea unor date stiintifice relevante reprezinta un fundament puternic in cadrul proceselor de negociere si decizie, atat la nivel national cat si European, consolidand vocea fermierilor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016