Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii afectati de ploi, zapezi sau grindina vor fi despagubiti pana la sfarsitul anului

fermierii-afectati-de-ploi-zapezi-sau-grindina-vor-fi-despagubiti-pana-la-sfarsitul-anului

Acestia mai au la dispozitie o luna pentru a depune cererile in acest sens la primariile din localitatile de resedinta, data limita fiind 7 noiembrie.


Guvernul a adoptat ieri, Hotarirea de Guvern privind aprobarea schemei ajutoare de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate in perioada ianuarie – august 2014, care se acorda in agricultura, in sectorul vegetal.

Actul normativ urmareste reducerea impactului economic asupra continuarii activitatilor agricole ca urmare a pierderilor suferite de catre producatorii agricoli din zonele calamitate de grindina, ploi torentiale, viituri, inundatii, infiltratii, vant puternic, caderi masive de zapada si inghet, manifestate in perioada ianuarie – august 2014.

Cuantumul sprijinului financiar reprezentind ajutor de minimis acordat pe cultura agricola/plantatie pomicola, viticola, este urmatorul:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

– griu, porumb, sorg, floarea soarelui, rapita, orz, secara, triticale, ovaz, soia, orzoaica – 335 lei/ha
– legume in cimp, pepeni – 610 lei/ha
– cartof – 700 lei/ha
– plantatii pomicole – 1200 lei/ha
– plantatii viticole – 500 lei/ha
– sfecla de zahar – 400 lei/ha
– lucerna, mustar, tutun – 250 lei/ha
– capsuni – 300 lei/ha.

Cuantumul a fost stabilit pe baza devizelor cadru de cheltuieli efectuate de producatorii agricoli, valoarea totala a ajutorului de minimis acordat unei intreprinderi unice neputind depaşi suma de 15.000 euro pe durata a trei exercitii financiare, exercitiului financiar respectiv si doua exercitii financiare precedente.

Resursele financiare necesare aplicarii schemei de ajutor de minimis sunt de 53.866.842,4 lei si se asigura de la bugetul de stat in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2014 la capitolul 83.01 “Agricultura, silvicultura, piscicultura si vanatoare”, articolul 40.15 “Sprijinirea producatorilor agricoli”.

Cererile trebuie depuse pina la data de 7 noiembrie 2014 la sediile primariilor iar plata se va realiza, intr-o singura transa, pina la data de 31 decembrie 2014.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016