Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Firmele care produc salam de Sibiu fara a face parte din asociatia de profil, trebuie sa retraga produsul de pe piata

firmele-care-produc-salam-de-sibiu-fara-a-face-parte-din-asociatia-de-profil-trebuie-sa-retraga-produsul-de-pe-piata

Aceasta, pentru ca salamul de Sibiu a dobandit din 10 martie 2016 denumirea de Indicatie Geografica Protejata, oar singurii avizati sa fabrice acest produs sunt membrii Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu.



La finele saptamanii trecute, ministrul Achim Irimescu a anuntat in cadrul unui eveniment dedicat produselor care au obtinut protectie la nivelul Uniunii Europene ca salamul de Sibiu nu mai poate fi fabricat decat de producatorii din Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu, iar restul producatorilor trebuie sa-si retraga acest produs de pe piata.
 
„Cine are un produs salam de Sibiu care nu respecta caietul de sarcini trebuie sa il retraga, trebuie sa discute cu Asociatia in cauza si sa obtina caietul de sarcini si astfel are dreptul de a produce”, a precizat Achim Irimescu.

 
Ministrul a precizat in cadrul conferintei ca sunt si alti producatori care ar dori sa poata sa realizeze salamul de Sibiu, dar ca sunt reguli clare pe care trebuie sa le respecte si ca nu Ministerul Agriculturii se ocupa de acest aspect.

Carmen Gavrilescu, reprezentanta Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu, a declarat ca toti cei care doresc sa realizeze acest produs trebuie sa aiba o fabrica, sa realizeze produsul conform caietului de sarcini si sa fie in arealul geografic.
 
Acesta a mai spus ca, in prezent, are o solicitare de la compania Cristim si ca daca indeplineste criteriile atunci va fi primita.
 
 Salamul de Sibiu a dobandit, din 10 martie 2016, oficial, denumirea de Indicatie Geografica Protejata, la 20 de zile de la publicarea anuntului de inregistrare in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
 
Salamul de Sibiu este un salam crud-uscat, realizat din carne de porc provenita de la porci ajunsi la maturitate si din slanina tare. Amestecul este umplut in membrane naturale si/sau colagenice si supus afumarii cu lemn de esenta tare, maturarii si uscarii la rece.
 
Pentru maturare se utilizeaza produse alcoolice precum vinul alb, rosu sau rose, coniac, vinars, vinuri spumante, bere neagra. De asemenea, sunt folosite culturi de mucegai nobil— Penicillium nalgiovensis sau un amestec de diferite tipuri Penicillium, care contin obligatoriu Penicillium nalgiovensis. 

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Firmele care produc salam de Sibiu fara a face parte din asociatia de profil, trebuie sa retraga produsul de pe piata
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Nu inteleg ceva legat de impozitare si subventii

Intrebare: Am inteles ca impozitul se da pe suprafata, indiferent ca faci sau nu productie, si statul a stabilit o norma de venit in functie de productia medie obtinuta pe acel teren. Subventia pe suprafata se da tot in functie de productie, exista norme si in cazul asta?

Raspuns: Asa este, impozitul se plateste in functie de suprafata de teren si de cultura agricola. In cazul le... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii

Ultima ora

Newsletter gratuit
Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017".



Forum
A.ghibu spune: Nu pot sa-mi explic TOTALA lipsa de transparenta de care dau dovada responsabilii din MADR referitor la faptul ca exista inca sute de fermiere care nu primesc informatii despre motivele pentru care nu...
26 Mai 2017 14:11:03
Raspunde la intrebare
timofte andronache constantin spune: unde controalele au fost formale cum ar fi la asociatia crescatorilor de animale pingarati ,judetul neamt, trebuie obligatoriu sa se faca controlul de functionari care nu primesc spaga.subventia...
26 Mai 2017 12:48:59
Raspunde la intrebare
Petrisor Gheorghe spune: Masura este foarte buna. Pentru a nu distorsiona piata si concurenta in teritoriu intre fermieri, propun sa va ganditi sa modificati metodologia si sa acordati avans si celor care sunt in control si...
26 Mai 2017 08:45:54
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Plante iubitoare de caldura ...

Conceptul se refera la cresterea economica care satisface nevoile societatii de azi fara a afecta de ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau sa primesc revista de Agricultura