Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Focar de pseudopesta aviara la Brasov, la Tohanul Vechi

focar-de-pseudopesta-aviara-la-brasov-la-tohanul-vechi

Un focar de pseudopesta aviara (Boala de Newcastle) a fost depistat in zona localitatii Tohanul Vechi, a anuntat, miercuri, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Brasov.


Potrivit NewsIn, buletinul de analiza care confirma existenta bolii a fost elaborat de catre Laboratorul National de Referinta din cadrul Institutului de Diagnostic si Sanatate Animala Bucuresti.

"In conformitate cu Manualul Operational si a Planului de Contingenta pentru Boala de Newcastle s-au luat urmatoarele masuri: au fost ucise toate pasarile susceptibile de contaminare din cinci exploatatii afectate (gospodarii ale populatiei) intr-un numar total de 99 capete pasari, printr-o metoda care sa asigure bunastarea in timpul uciderii conform ghidurilor de bunastare animala, iar cadavrele de pasari, deseurile (furaje, gunoi de grajd, etc) susceptibile a fi contaminate au fost clasificate si dirijate catre Protan SA - Sucursala Codlea pentru incinerare. De asemenea, spatiile folosite pentru cazarea pasarilor, imprejmuirile lor, drumul de acces si echipamentele au fost dezinfectate, iar conform planului de masuri de combatere a bolii, vor fi efectuate actiuni de dezinfectie, dezinsectie si deratizare la intervale de 7 zile, astfel incat nici o pasare nu va fi introdusa in gospodarii decat dupa 21 de zile de la dezinsectia finala", se mentioneaza in comunicatul DSVSA Brasov, semnat de catre Dorin Valter Enache, directorul DSVSA Brasov.

In plus, au fost stabilite zone de protectie, pe o raza de trei kilometri, dar si zone de supraveghere, pe o raza de 10 kilometri, zone in care au fost luate masuri de restrictie in ceea ce priveste circulatia pasarilor.

Pana in prezent, spun reprezentantii DSVSA Brasov, nu exista dovezi de raspindire a bolii, ultimul caz cunoscut de imbolnavire fiind in data de 3 octombrie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


"De la faza de suspiciune, pana la confirmarea bolii, au murit 206 pasari, 53 de pasari au fost ucise de proprietari, iar alte 99 au fost ucise ca urmare a masurilor luate de catre DSVSA. Se monitorizeaza in continuare starea de sanatate a pasarilor din toate zonele judetului Brasov", se mai precizeaza in comunicatul DSVSA Brasov.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016