Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fondurile europene si reducerea evaziunii, obiective ale Ministerului Agriculturii

fondurile-europene-si-reducerea-evaziunii-obiective-ale-ministerului-agriculturii

Prezent intr-o emisiune televizata, ministrul agriculturii, Daniel Constantin, a afirmat ca principalele cai pentru dezvoltarea Romaniei sunt reducerea evaziunii fiscale si cresterea absorbtiei fondurilor europene. In privinta fondurilor, acestea urmeaza sa fie acordate prioritar micilor fermieri.


"Daca vrem sa avem fonduri mai multe la bugetul de stat, sa facem investitii, sa dezvoltam Romania, avem doua surse importante: fondurile europene si reducerea evaziunii fiscale", a precizat Daniel Constantin.

Acesta a pomenit si de masurile administrative ce vor fi luate in cadrul institutiilor aflate in subordinea Agriculturii.

"Vorbim, o data, de masuri administrative - si s-a spus aici foarte bine sa taiem capetele care au fost - si se vor continua aceste masuri in toate unitatile. Nu vorbim numai de unitatile fiscale, vorbim de toate institutiile care au atributii de control, ANSV, Protectia Consumatorului, Garda Financiara si asa mai departe", a declarat ministrul.

Constantin a explicat ca in aceasta categorie a masurilor administrative "probabil ca vor intra si masuri mai aspre de control a tuturor marfurilor care intra in tara si care, din pacate, multe dintre ele sunt eludate a se plati taxe si impozite".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


El a mai precizat ca proiectul reducerii TVA in panificatie la 9% face parte din ansamblul masurilor menite sa reduca piata neagra.

"Daca acest proiect va avea succes, exista premise importante ca de la 1 ianuarie 2014 sa extindem toata aceasta politica de reducere a TVA la produsele alimentare (...) Evaziunea la paine este de 80%. Este nemaiintalnit intr-o tara europeana (...) La carne, o evaziune foarte mare. Avem la legume-fructe o evaziune enorma. Deci, sunt foarte multe domenii din agricultura care, credeti-ma, si firmele care platesc taxe si impozite, care lucreaza corect, astazi au probleme foarte mari", a mai afirmat ministrul Daniel Constantin.

Legat de fondurile europene ce urmeaza sa fie acordate agricultorilor din 2014, Daniel Constantin a declarat ca acestea vor fi acordate prioritar micilor fermieri, pentru a contribui la realizarea unei "clase de mijloc" in randul fermierilor.

"Fermele mari, fermele care sunt in momentul de fata in Romania cheltuiesc cam jumatate, 1% din fermele pe care le avem, jumatate din fondurile europene pe care le avem la dispozitie. De aceea, preocuparea noastra este sa cream - ca si in alte domenii de activitate, sunt convins - acea clasa de mijloc care lipseste in agricultura romaneasca. Avem astazi 800.000 de fermieri care au intre 1 si 5 hectare. Se lupta la limita subzistentei sa supravietuiasca. De aceea am inceput inca din acest an, din 15 iunie, deschidem o masura extrem de importanta, la care eu tin foarte mult si pe care o vom extinde din 2014, si anume sprijinirea fermelor de familie, unde venim cu proiecte tip pentru fermierii care sunt in acea zona de care v-am vorbit si care trebuie sa se dezvolte, sa produca pentru piata, deci vom pune accentul foarte mult, nu numai prin fonduri europene, pentru ca acestea sunt intr-o anumita dimensiune - 50, 60 sau 70% -, dar si pentru cealalta parte de cofinantare, prin crearea unui fond de creditare, garantare pentru acei fermieri care vor sa inceapa o astfel de afacere", a mai spus ministrul Agriculturii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016