Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fostul ministru Tabara estimeaza ca pretul terenurilor va scadea anul viitor

fostul-ministru-tabara-estimeaza-ca-pretul-terenurilor-va-scadea-anul-viitor

Valeriu Tabara, fostul ministru al agriculturii, a declarat vinei, in cadrul unei conferinte organizate de Mediafax, ca pretul terenurilor agricole va creste anul viitor. Acesta estimeaza ca din pricina secetei va creste si suprafata de pamant nelucrata, la nivelul intregii tari.


Scaderile prognozate sunt de 30-40% din pretul actual al pamantului.

"Anul acesta a fost unul greu pentru agricultura, iar agricultorii nu au rezerve pentru anul viitor, asa cum au avut anul trecut si in 2010, cand situatia a fost mai buna. Din acest motiv, daca nu se iau masuri pentru stimularea agriculturii, suprafata necultivata ar putea creste", a spus Tabara, dupa un seminar organizat de mediafax si firma Monsanto.

El a spus ca in ultimii ani suprafata de teren agricol neclucrat a scazut, ajungand la aproximativ 800.000 de hectare.

Tabara estimeaza ca suprafata necultivata ar putea sa depaseasca anul viitor un milion de hectare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


"O consecinta va fi ieftinirea terenului agricol, al carui pret crescuse in ultimii ani, in medie, pana la 3.000 de euro. Ar putea scadea cu 30-40% sau chiar mai mult, la sub 2.000 de euro pe hectar, in medie", a mai spus fostul ministru al Agriculturii.

Potrivit celui mai recent recensamant agricol din Romania, suprafata agricola totala a Romaniei era in 2010 de 13,3 milioane de hectare, din care 8,3 milioane de hectare reprezinta teren arabil. Recensamantul a avut loc in perioada decembrie 2010 - ianuarie 2011, iar rezultatele definitive au fost prezentate in iulie 2012.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016