Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul aloca 45 de milioane de lei pentru incurajarea consumului de fructe in scoli

guvernul-aloca-45-de-milioane-de-lei-pentru-incurajarea-consumului-de-fructe-in-scoli

Cea mai mare parte din aceasta suma va fi folosita pentru distribuirea gratuita de mere elevilor, in perioada ianuarie - iunie 2016.


Si in anul scolar urmator va continua programul de incurajare a consumului de fructe proaspete in scoli, program pentru care deja au fost alocate fondurile necesare pentru perioada ianuarie - iunie 2016.
 
Suma totala alocata acestui program este de 44,68 de milioane de lei, din care 38,85 milioane lei reprezinta suma alocata efectiv pentru distributia de mere, iar 5,28 milioane lei pentru implementarea masurilor adiacente. Totodata, 20,85 de milioane de lei vor fi rezervate pentru perioada septembrie - decembrie a anului scolar 2016-2017.
 
Conform unui proiect de lege pus in dezbatere publica de MADR, masurile adiacente distributiei de mere in anul scolar 2015 - 2016 pot fi realizate prin organizarea de vizite la ferme pomicole sau legumicole, la statiuni de cercetare pomicola sau legumicola, la zilele recoltei, expozitii, targuri sau alte evenimente sau activitati similare, organizarea de concursuri tematice cu premii ca modalitati practice educative care sa contribuie la dezvoltarea competentelor elevilor si prin activitati de gradinarit. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pentru anul scolar 2015 - 2016, numarul total al elevilor din clasa pregatitoare si clasele I - VIII (public si privat) este de 1.750.156, iar limita valorii zilnice este de 0,37 lei/elev pentru o perioada de 88 de zile de scolarizare. 

Potrivit proiectului, Romania are alocate 6.869.985 euro pentru anul scolar 2015 - 2016, conform Deciziei de punere in aplicare a Comisiei Europene din 30 martie 2015 privind alocarea definitiva a ajutorului Uniunii Europene catre statele membre in cadrul Programului de incurajare a consumului de fructe si legume in scoli pentru perioada 1 august 2015 - 31 iulie 2016. Bugetul total al programului are prevazuta si o suma de 100.000 euro pentru evaluarea programului in anii anteriori. 

„Implementarea acestui program reprezinta o oportunitate acordata sectorului romanesc de fructe si legume in diversificarea si dezvoltarea activitatilor de productie si comercializare. Totodata, pe termen lung, implementarea acestui program la o varsta la care se formeaza obiceiurile alimentare poate contribui la reducerea cheltuielilor destinate tratarii diferitelor afectiuni (de exemplu obezitatea si diabetul) cauzate de o alimentatie nesanatoasa”, se mentioneaza in nota de fundamentare a proiectului legislativ. 

Programul de incurajare a consumului de fructe in scoli a fost implementat in Romania incepand cu cel de-al doilea semestru al anului scolar 2009 - 2010.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016