Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inca trei abatoare romanesti vor fi auditate pentru exportul de carne de vita in Turcia

inca-trei-abatoare-romanesti-vor-fi-auditate-pentru-exportul-de-carne-de-vita-in-turcia

Doua abatoare au fost deja autoritzate pentru astfel de exporturi, iar expertii turci vor veni zilele urmatoara in Romania pentru noi audituri.


Conform anuntului facut zilele trecute de presedintele ANSVSA, Radu Roatis, dupa cele doua unitati care au primit deja acreditare pentru a exporta carne de vita in Turcia, alte trei abatoare vor fi auditate in acest sens de expertii turci.
 
„Expertii turci au audiat recent patru unitati de abatorizare romanesti, care au corespuns din punct de vedere sanitar veterinar, dar au agreat doar doua, deoarece au vrut sa se asigure ca taierea se face pe ritualul lor islamic. Ei nu vor ca porcul sa fie taiat pe aceeasi linie, ci sa existe linii total separate, iar la acel moment doar doua au corespuns. Acum ne-au transmis ca vor mai veni trei experti ca sa mai viziteze alte trei unitati. Din acest punct de vedere, Romania nu are niciun fel de probleme, deoarece autoritatile veterinare ofera garantii in numele Romaniei, pentru a se putea face export”, a explicat Radu Roatis.
 
Acesta a precizat ca saptamana viitoare va mai veni in Romania si o delegatie din Israel pentru a vizita cateva unitati de abatorizare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Romania a fost inclusa pe lista Statelor Membre care pot exporta carne de vita in Turcia, in urma negocierilor purtate de ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, cu omologul sau turc, Faruk Çelik, precum si a diligentelor intreprinse de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor pe langa institutia similara din Turcia.
 
Astfel, la inceputul lunii mai 2016 s-a decis reluarea comertului cu bovine şi carne de vita catre Turcia.
 
Modelul de certificat sanitar veterinar pentru carnea proaspata, refrigerata, congelata (carcasa) de bovine domestice necesar derularii exportului, aprobat de catre Serviciile Veterinare din Republica Turcia este postat pe site-ul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.17 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016