Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Interzicerea pescuitului sturionilor fara oferirea de alternative a fost considerata un esec

interzicerea-pescuitului-sturionilor-fara-oferirea-de-alternative-a-fost-considerata-un-esec

Intre 11-12 aprilie 2013 a avut loc cea de-a treia reuniune a Grupului de Actiune pentru Conservarea Sturionilor (Danube Sturgeon Task Force). Intalnirea a reunit reprezentanti guvernamentali si experti din 9 tari situate in bazinul Dunarii: Austria, Bulgaria, Elvetia, Germania, Romania, Serbia, Slovacia, Ucraina, Ungaria.


Participantii au definitivat Strategia si Programul de actiune "Sturion 2020" pentru salvarea acestor specii si protejarea lor atat in Dunare cat si in bazinul Marii Negre.

Masurile discutate vizeaza atat aspecte de protectia mediului, cat si initiative pentru dezvoltarea socio-economica a comunitatilor de pescari, grav afectate de interdictia pescuitului la sturioni.

Concluzia unanima a participantilor a fost ca interzicerea pescuitului fara oferirea de alternative a fost un esec iar singurul mod de a rezolva problema braconajului este colaborarea cu localnicii si implicarea lor in protejarea sturionilor, pescuit sustenabil si dezvoltare de activitati economice alternative.

Sturion 2020 propune o abordare integrativa si multidisciplinara care va necesita colaborare si dezvoltarea de proiecte comune cu toate cele 11 Arii Prioritare din cadrul SUERD. Programul este considerat unul de importanta majora in Regiunea Dunarii, fiind inclus in cel mai recent raport al Comisiei Europene referitor la Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Din partea romana au participat reprezentanti ai Institutului de Biologie al Academiei Romane - Bucuresti, Institutului National Delta Dunarii - Tulcea, Institutului National pentru Cercetare si Dezvoltare Marina "Grigore Antipa" - Constanta, Centrului National pentru Dezvoltare Durabila – Bucuresti si Asociatiei "Ivan Patzaichin – Mila 23" - Bucuresti.

In Dunare si Marea Neagra mai traiesc 5 specii de sturioni: cega, morun, nisetru, patruga si viza, toate periclitate. Mai batrani decat dinozaurii, cu un aspect inedit datorita scheletului cartilaginos si fara solzi acesti pesti calatori sunt valorificati economic pentru carne, clei si icrele negre iar prezenta lor reprezinta baromentrul unui ecosistem sanatos.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016