Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Investitii in proiecte de mediu si politici climatice

investitii-in-proiecte-de-mediu-si-politici-climatice

In cadrul programului LIFE+, care reprezinta fondul pentru mediu al UE, au fost aprobate finantarile pentru 248 de proiecte noi de catre Comisia Europeana.


Dintr-un comunicat de presa al CE, reiese ca aceste proiecte implementeaza activitati in urmatoarele domenii: conservarea naturii, schimbari climatice, politici de mediu. O alta directie a acestor proiecte, mai este si informarea si comunicarea in legatura cu problemele de mediu pentru toate statele membre. Valoarea totala a investitiei se ridica la 556,4 milioane de euro, din care putin peste jumatate vor fi bani din partea UE.
 
Comisarul pentru mediu, Janez Potočnik, si-a exprimat opinia in legatura cu acest program: „Programul LIFE+ continua sa ofere o finantare esentiala pentru proiecte inovatoare. Aceste noi proiecte, vor contribui substantial la protejarea, conservarea si consolidarea capitalului natural al Europei. Ele vor promova obiectivul transformarii UE intr-o economie cu emisii scazute de dioxid de carbon, mai ecologica si mai competitiva, care foloseste resursele in mod eficient”.
De asemenea, si comisarul pentru politici climatice, Connie Hedegaard, a adaugat un comentariu: „Ma bucur sa constat confirmarea, in acest an, a faptului ca o proportie tot mai mare de proiecte LIFE va contribui la combaterea schimbarilor climatice. Dorim sa imbunatatim si mai mult aceasta situatie: noul program LIFE, pentru perioada 2014-2020, va prevedea acordarea a peste 850 de milioane de euro politicilor climatice. Aceasta alocare, va tripla practic, suma care este cheltuita pentru actiuni de combatere a schimbarilor climatice”.
 
Scopul principal al proiectelor LIFE+ pe directia ‚Natura si biodiversitate’ este acela de ameliorare a starii de conservare a speciilor si habitatelor pe cale de disparitie. Dintr-un total de 258 de propuneri primite, Comisia Europeana a selectat pentru finantare doar 92 de proiecte (cu beneficiari din 24 de state membre). Valoarea totala a proiectelor selectate se ridica la 247,4 milioane de euro, din care circa 139,3 milioane de euro vor fi oferiti de UE. Pe directia ‚Politica si guvernanta in materie de mediu’ au fost depuse 743 de propuneri, dintre care au fost selectate pentru finantare 146 de proiecte (cu beneficiari din 18 state membre), care vizeaza dezvoltarea de politici, tehnologii, metode si instrumente inovatoare, cu o investitie de 298,5 milioane de euro dintre care 136,8 bani europeni. Pe directia ‚Informare si comunicare’, au fost depuse 158 de propuneri de proiect, iar selectate au fost doar 10 proiecte(beneficiari din 9 state membre), care ofera informatii si pun accentul pe problemele de mediu, cu o valoare totala de 10,2 milioane de euro, din care 5,2 milioane de euro vor fi acordati de UE.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Proiectele mai vizeaza si domenii precum apa, deseurile si resursele naturale, produsele chimice, mediul urban, calitatea solului si a aerului.











Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016