Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Investitorii straini sunt atrasi de terenurile agricole din Romania

investitorii-straini-sunt-atrasi-de-terenurile-agricole-din-romania

Publicatia franceza ‘Le Figaro’, scrie ca Romania atrage investitori straini in domeniul agricol, prin calitatea pamantului, preturile rezonabile si oportunitatea de a absorbi fonduri. Romania este a cincea tara a Uniunii Europene in clasificarea dupa suprafata agricola.


Cu toate ca legea interzice investitorilor straini sa detina terenuri agricole in Romania, 6 procente din intinderile arabile ale tarii, pana intr-un million de hectare, sunt exploatate de multinationale (Rabobank, Generali sau ASI Europe Gmbh).

“Pentru a ocoli legea, acesti investitori internationali creeaza o firma locala sub privirile binevoitoare ale functionarilor, fapt ce le ofera dreptul de a cumpara sau inchiria terenuri agricole pentru a le exploata ulterior” sustine Stephanie Roth, coordonatoarea Eco Ruralis, o organizatie europeana a micilor fermieri care face parte din grupul Coordonarea Europeana Via Campesina (ECVC).

“Terenurile cultivabile reprezinta noul aur pentru investitorii internationali (…) Circa 60% din terenurile arabile cultivate sunt cernoziom, pamantul negru bun unde este usor sa iti dublezi randamentul” afirma Attila Szocs, inginer agronom responsabil cu Politica Agricola Comuna (PAC) din cadrul Eco Ruralis Romania.

Pamantul agricol romanesc reprezinta o investitie foarte buna atat pentru inchiriat, cat si pentru cumparat. Dan Cismas, copresedinte Eco Ruralis : “ In prezent, pretul de cumparare a terenurilor agricole din Romania variaza intre 2000 si 4000 de euro hectarul, adica de 10 ori mai putin decat in Danemarca sau Olanda, doua tari care se confrunta cu o lipsa teribila de terenuri cultivate”.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


In plus, si mana de lucru pentru lucrarea terenurilor, este foarte ieftina, salariul minim este de 160 euro si poate ajunge la 200 de euro cu orele suplimentare.
Cismas mai sustine “ Sistemul subventiilor PAC favorizeaza explicit marile exploatatii, marginalizeaza micile ferme si blocheaza instalarea potentialilor agricultori (…) jumatate din subventiile destinate Romaniei merg la 1% dintre agricultorii tarii care dispun de exploatatii de 500 de hectare si mai mult”.





Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016