Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Irigatii 2012: Canalul Siret - Baragan va fi finalizat cu ajutorul chinezilor

irigatii-2012-canalul-siret-baragan-va-fi-finalizat-cu-ajutorul-chinezilor

Reprezentatii Ministerului Agriculturii au discutat cu investitorii chinezi realizarea Canalului Siret- Baragan, acestia fiind interesati de modul de amortizare in cazul in care vor decide sa investeasca in acest obiectiv.


"Saptamana trecuta am avut o intalnire cu delegatia chineza, care are un apetit pentru astfel de investitii. Cel mai importat lucru pe care l-a cerut partea chineza a fost modul de amortizare a investitiilor. in acest obiectiv al canalului Siret Baragan sunt implicate trei ministere, respectiv Ministerul Transporturilor, Ministerul Mediului si Ministerul Agriculturii. Noi avem deja niste date pe care le vom pune pe masa indiferent ce investitor avem, din partea asiatica sau europeana, si cred ca vom gasi solutiile cel mai bune", a declarat secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Daniel Botanoiu.

Acesta a precizat ca exista deja un proiect incipient pentru Canalul Siret Baragan, care ar putea fi finantat nu numai din investitii private ci si din fonduri structurale.

"Avem un proiect incipient pentru Canalul Siret Baragan pe ceea ce inseamna infrastructura de irigatii, fie prin gravitare, fie prin pompare, si care ar putea fi finantat nu numai din investitii private ci si din fonduri structurale", a explicat Botanoiu.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a mai primit oferte, in anii trecuti, pentru realizarea acestui obiectiv din Spania, Germania si Canada.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Potrivit datelor MADR, realizarea Canalului Siret-Baragan ar permite irigarea a 500.000 de hectare din Campia Romana si obtinerea unor economii de 40-60% la energie deoarece transportul apei in sistemele de irigatii se va face preponderent gravitational si mai putin prin pompare. Canalul reprezinta o investitie de mare amploare, estimata la circa 3,4 miliarde euro pentru 190 de kilometri, conform unor evaluari facute inca din 2003 si care includ si sistemele de irigatii. Doar realizarea canalului implica costuri de aproape 802 milioane de euro, iar sistemele de irigatii alte 2,8 miliarde euro.

Studiile realizate arata ca magistrala Siret-Baragan va asigura fara pompare apa pentru irigarea suprafetelor amplasate pe malul stang (aproximativ 80% din suprafata) din lacurile de acumulare existente, iar energia electrica necesara va fi de aproximativ 2-4 ori mai mica decat cea utilizata la suprafetele deja amenajate.

Proiectul fost aprobat inca din anul 1986, iar in anul 1987 a inceput executia primului tronson de canal aferent etapei I-a, in lungime de 50 km. Acest tronson este amplasat pe teritoriul judetului Vrancea, asigurand apa pentru irigarea unei suprafete de 154.283 hectare. Tronsonul II, aferent etapei a II -a, pe o lungime de 140 km, amplasat pe teritoriul judetelor Vrancea, Braila, Buzau si Ialomita, urma sa fie aprobat ulterior.

Pana in prezent au fost construiti 11 kilometri, iar pentru finalizarea a 50 de kilometri sunt necesare fonduri de aproximativ 350 milioane euro.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016