Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Jurconi: ‚ Acum este momentul in care fermierul poate sa regleze daca va castiga mai mult sau mai putin’

jurconi-acum-este-momentul-in-care-fermierul-poate-sa-regleze-daca-va-castiga-mai-mult-sau-mai-putin

In opinia presedintelui Federatiei Nationale a Producatorilor din Agricultura, Industrie Alimentara si Servicii Conexe din Romania – ProAgro, Alex Jurconi, Europa ne-a facut cadou o Politica Agricola Comuna pe principii politice, in care statele membre au capacitatea de a ajusta modul in care se fac platile, in care fermierul poate sa regleze daca va castiga mai mult sau mai putin.


„Daca nici acum nu reusim, cand se hotarasc acordurile fine ale noului PNDR, caci astea dau substanta veniturilor fermierului... Acum este momentul in care fermierul poate sa regleze daca va castiga mai mult sau mai putin. Europa ne-a facut cadou o PAC foarte putin definita, o PAC pe principii politice, lasand pe baza statelor membre capacitatea de a ajusta modul in care face platile in detaliu”, a mentionat Jurconi.
 
Jurconi afirma ca una dintre principalele probleme ale agriculturii romanesti este capacitatea de predictie a sistemului care tine de comunicarea dintre ‚varf si baza care nu functioneaza inca asa cum trebuie’. Acesta este de parere ca noul PNDR ar avea nevoie de anumite schimbari.
 
„Am avut cel mai bun exemplu de ceea ce inseamna lipsa finantarii in agricultura mica sau foarte mica. Actualul proiect al fermelor familiale pe care PNDR-ul si Agentia de Plati l-au scos la licitatie acum o luna jumatate. Sunt 20 de proiecte si trebuiau sa fie o mie. De ce? Pentru ca cei 50.000 de euro - finantarea din partea fermierului, la un proiect la care statul dadea 50.000 euro, lipsesc cu desavarsire in aceasta zona de afaceri. Asta, pentru mine, este cea mai clara poza a situatiei din agricultura. (...) Mi-as dori ca in noul PNDR sa existe o abordare diferita, poate un punctaj diferit pentru aplicantii care sunt asociatii profesionale reprezentative, federatii, organizatii interprofesionale ale fermierilor pe programele respective”, a mai adaugat acesta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h







Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016