Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LAPAR le recomanda fermierilor sa nu vanda cereale in aceasta perioada

lapar-le-recomanda-fermierilor-sa-nu-vanda-cereale-in-aceasta-perioada

Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) le recomanda fermierilor sa isi stocheze productia si sa evite vanzarile in aceasta perioada. LAPAR considera ca agricultorii care vor "intra in capcana retailerilor e cereale" nu isi vor mai recupera decat 70-80% din cheltuieli, fiind amenintati de spectrul falimentului.


"Datorita situatiei dezastruoase pentru fermieri, privind piata produselor agricole, LAPAR le recomanda producatorilor agricoli sa faca tot posibilul sa-si stocheze productiile de grau, floare si porumb pentru a nu intra in capcana retailerilor de cereale, care cu sprijinul nemijlocit al conducerii MADR (vezi declaratiile Ministrului Daniel Constantin si ale Secretarului de Stat Daniel Botanoiu), vor duce fermierii in situatia de a nu-si recupera decat 70-80% din cheltuieli si astfel sa intre in faliment", se precizeaza intr-un comunicat al LAPAR primit la redactie.

Pretul cerealelor 2013 - Guvernul nu poate interveni pe piata

LAPAR il acuza pe ministrul agriculturii ca i-a indus in eroare pe cei din piata prin vehicularea unor statistici eronate.

"De altfel, spre stiinta tuturor, productiile de grau, floare si porumb nu sunt nici pe departe cele trambitate de conducerea MADR si care i-ar putea conduce intr-o eroare pe producatorii agricoli, cum de altfel nu sunt adevarate nici acele cifre care se presupun a fi folosite de catre bursa", se mai arata in comunicatul celor din LAPAR.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Saptamana aceasta, Dimitrie Musca acuzase la randul sau Ministerul Agriculturii ca a supraapreciat productia de grau obtinuta anul acesta

"As vrea sa-ntreb un singur lucru; ministrul Agriculturii a spus ca am facut 7.200.000 de tone de grau. Asta inseamna si peste doua milioane de hectare. De ce la APIA, pentru grau, este declarata doar suprafata de un milion si jumatate de hectare ? Este o „umflatura" a domnului ministru si este o mare prostie ce face acest domn. Un zootehnist nu poate sa-si dea cu parerea despre aceste culturi, pentru ca nu este meseria lui. Dar a venit cu aceste gogosi umflate, lumea il mai si crede si urmarea a fost ca s-a dat cu preturile de pamant", declarase Dimitrie Musca, un important fermier din vestul tarii. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016