Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legea privind reorganizarea Ministerului Agriculturii a fost retrimisa la Parlament

legea-privind-reorganizarea-ministerului-agriculturii-a-fost-retrimisa-la-parlament

Presedintele Traian Basescu a cerut Parlamentului reexaminarea Legii privind unele măsuri pentru reorganizarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi a unor structuri aflate în subordinea acestuia, a comunicat, joi, Administratia prezidentiala.


Motivul cererii il constituie infiintarea Autoritatii Nationale pentru Resurse Vegetale. Aceasta, potrivit legii de reorganizare a MADR, se va infiinta „prin reorganizarea inspectoratelor teritoriale pentru calitatea semintelor si a materialului saditor, care se desfiinteaza ca urmare a comasarii prin fuziune si prin preluarea activitatii Inspectiei Nationale pentru Calitatea Semintelor de la Directia Inspectii din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale”. 
 
In prezent, functioneaza 30 de inspectorate teritoriale pentru calitatea semintelor si a materialului saditor, care functioneaza ca institutii publice cu personalitate juridica si care detin laboratoare acreditate si reacreditate pentru esantionarea loturilor de seminte si efectuarea testelor de calitate necesare certificarii oficiale a semintelor si materialului saditor, recunoscute la nivel european.
 
"Desfiintarea acestor inspectorate si modificarea denumirii lor va duce la pierderea acreditarilor laboratoarelor de testare a semintelor si, implicit, la cresterea inutila a cheltuielilor bugetare (...) Desfiintarea unor structuri teritoriale cu personalitate juridica si comasarea lor in subordinea Autoritatii Nationale pentru Resurse Vegetale este de natura a crea o supracentralizare, daunatoare competitivitatii produselor românesti pe piata europeana si mondiala a semintelor si contrara proiectelor legislative europene in domeniu", se arata in comunicat.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Presedintele propune mentinerea statutului juridic al inspectoratelor teritoriale pentru calitatea semintelor in structura actuala, de subordonare directa catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si coordonarea acestora prin Inspectia Nationala pentru Calitatea Semintelor, sub aceasta forma fiind recunoscute la nivelul autoritatilor nationale, al Comisiei Europene precum si al autoritatilor similare din cadrul statelor membre ale Uniunii Europene. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016