Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lipsa cadastrului ingreuneaza accesarea fondurilor europene de catre fermieri

lipsa-cadastrului-ingreuneaza-accesarea-fondurilor-europene-de-catre-fermieri

Vicepresedintele PNL, Andreea Paul spune ca situatia impune o solutie urgenta a acestei probleme restante de prea multi ani.


Fermierii care au accesat fonduri europene pentru a achizitiona terenuri intampina mari dificultati din cauza absentei cadastrului, dupa cum sustine prim-vicepretedintele PNL, Andreea Paul.
 
„Propun ca solutie acceptarea de catre Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a antecontractelor si procurilor aferente terenurilor pentru care autoritatile abilitate nu au efectuat parcelarea. Romania a ramas la statutul de agricultura de subzistenta, fara parcelare, fara cadastru, fara o evaluare a terenurilor. Stim cu totii ca suntem pe primul loc in Uniunea Europeana la numarul de exploatatii agricole. Avem terenuri faramitate si multe dintre ele fara titlu de proprietate, fara carte funciara. Cu toate ca s-au promis si chiar s-au alocat bani pentru cadastrarea proprietatilor, lucrurile se mitca foarte greu. Din aceasta cauza, cei care au accesat proiecte pe fonduri europene, inclusiv tinerii fermieri, au mari probleme in achizitionarea de terenuri agricole, au mari probleme in dezvoltarea afacerii lor”, a declarat Andreea Paul.
 Prim-vicepresedintele PNL ii intreaba pe ministrii Eugen Teodorovici si Daniel Constantin ce solutie propun pentru cei care au accesat proiecte pe fonduri europene ce aveau ca obiectiv achi­zitionarea de terenuri agricole, precizand ca  sunt foarte multe zone unde parcelarea nu a fost inca facuta de catre Primarie, iar beneficiarii nu pot sa finalizeze procedurile, nu pot sa efectueze cadastrul terenului pe cont propriu, nu pot sa depuna documentele la AFIR.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Aceasta arata ca sunt mii de persoane, prin­tre care numeroşi tineri, care au achizitionat terenuri in aceste zone cu speranta ca lucrurile se vor rezolva. “Este, de pilda, cazul judetului Ialomita. Dar nu numai. Trec zile, luni de zile, ani si totul ramane la fel. Cum incurajati fermierii sa faca proiecte in agricultura? Ce soluţie propuneti pentru cei aflaţi in situatia prezentata? Sa dea banii inapoi, din cauza incapacitatii Oficiului de Cadastru, din cauza Primariei? O solutie pentru rezolvarea acestei probleme ar fi acceptarea de catre AFIR a antecontractelor si procurilor aferente terenurilor care nu au parcelarea facuta de catre institutiile abilitate. Considerati fe­zabila aceasta propunere? Situatia impune o solutie urgenta a acestei probleme restante de prea multi ani”, a conchis Andreea Paul.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016