Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lipsa locurilor de munca ii trimite pe tinerii spanioli la cules de struguri in Franta

lipsa-locurilor-de-munca-ii-trimite-pe-tinerii-spanioli-la-cules-de-struguri-in-franta

Fortati de criza economica si de somajul care a ajuns la 25%, spaniolii au ajuns sa fie dispusi sa mearga in Franta la culesul vitei de vie, la fel cum se intampla in perioada franchista, cand lucratorii saraci treceau muntii Pirinei pentru a-si castiga existenta, relateaza Agerpres.


Potrivit sindicatului spaniol UGT, un numar de 14.500 de lucratori sezonieri spanioli participa anul acesta la culesul vitei de vie din Franta. "Este foarte greu, dar trebuia sa fac acest lucru (...) cel putin aici pot sa muncesc", afirma Daniel, unul dintre spaniolii plecati la cules de struguri in Franta. O frantuzoaica stabilita in Spania si care se ocupa cu organizarea plecarii lucratorilor sezonieri constata ca in acest an criza din aceasta tara a "intrat pe o panta mai puternica", iar spaniolii sunt "disperati, le e foame si au ajuns in strada la ei acasa".

Acest fenomen era ceva obisnuit in epoca franchista, cand trenuri pline cu spanioli saraci traversau frontiera cu Franta. Dar acest flux s-a redus dupa moartea lui Franco in anul 1975, cand in Spania a inceput procesul democratic si redresarea economica.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Un producator de vinuri din Franta vorbeste si el despre cresterea numarului lucratorilor sezonieri spanioli pe domeniile sale viticole, remarcand ca, spre deosebire de alti ani, cand acestia veneau din zonele de frontiera, acum vin si din regiuni mai indepartate ale Spaniei. Patronul francez se declara incantat de aceasta prezenta a spaniolilor, pentru ca ei se arata disponibili si motivati, in comparatie cu tinerii francezi sau persoanele marginalizate care obisnuiesc sa nu vina la serviciu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016