Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lista si conditiile de comercializare a produselor proaspete, finalizate pana la sfarsitul anului

lista-si-conditiile-de-comercializare-a-produselor-proaspete-finalizate-pana-la-sfarsitul-anului

Seful MADR a declarat ca in acest sens vor fi purtate discutii cu producatorii, pentur a se cadea de acord asupra produselor care trebuie sa ramana pe lista si a celor care trebuie eliminate.


Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va finaliza pana la finele anului, impreuna cu producatorii, lista si conditiile pentru alimentele proaspete, care va completa modificarile aduse Legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, intrucat la ora actuala inclusiv sucurile, energizantele si zacusca pot fi trecute in aceasta categorie.
 
„Legislatia europeana prevede foarte clar definitia si conditiile pentru un produs proaspat. Statul membru poate sa aiba o abordare care sa nu difere foarte mult de definitia europeana si exista posibilitati de adaptare la nivel intern. Pentru Romania este extrem de important sa nu punem intr-o pozitie incomoda nici producatorul si nici consumatorul. Spun ca este foarte important pentru ca dupa o interpretare exhaustiva, produsul proaspat trebuia sa fie si Coca-Cola. Este o gluma, pentru ca este un produs care se conserva mult timp. In acest sens, noi intentionam sa discutam cu producatorii si sa stabilim foarte clar care sunt conditiile pentru produsele proaspete. Acestea vor fi incluse in Hotararea de Guvern pe care trebuie sa o adoptam in sase luni de la aprobarea legii care modifica Legea 321/2009 si care prevede doua lucruri importante: partea si conditiile ca 51% din produsele expuse la raft in supermarketuri sa fie romanesti”, a declarat in acest sens Achim Irimescu.
 
Potrivit Legii 150/2016 care modifica si completeaza Legea nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, produsul alimentar proaspat este definit ca un aliment care nu este conservat prin sterilizare, deshidratare, congelare sau afumare, cu exceptia refrigerarii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Un produs proaspat este unul care are un termen de valabilitate restrans si conditii de temperatura pentru pastrare, iar in acest context cred ca e greu sa ne imaginam ca berea sau zacusca ar putea fi trecute la produse proaspete. Trebuie sa reglementam lucrurile in asa fel incat sa nu facem un deserviciu producatorilor”, a mai spus Irimescu.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016