Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: 11 septembrie 2014, data limita pentru atestarea produselor traditionale

madr-11-septembrie-2014-data-limita-pentru-atestarea-produselor-traditionale

Conform reprezentantilor ministerului, pana in prezent au fost aprobate 61 de produse, alte 64 de dosare fiind respinse.


Reprezentantii Ministerului Agriculturii nu sunt multumiti de numarul produselor traditionale inregistrate in ultimele sase luni, de  cand a intrat in vicoare noua legislatie privind atestarea acestora, considerand ca numarul de produse atestate este foarte mic si punand acest fapt pe seama conditiilor mult mai aspre prevazute de lege.
 
Astfel, conform directorului general in MADR, Viorel Morarescu, in ultimele sase luni, ministerul a atestat 51 de produse traditionale, apartinand unui numar de 10-12 producatori, in timp ce numarul de dosare respinse este de 64, produsele respective neintrunind conditiile impuse de lege.
 
Oficialul din minister a pus aceasta situatie pe seama conditiilor mai aspre din lege si a procedurilor mai greoaie, precizand insa ca doar asa  atestatele ajung doar la cei care produc in mod traditional.
 
„Pana la aceasta data am atestat 51 de produse traditionale, de la 10-12 producatori, sunt foarte putine, insa conditiile sunt mai aspre. Am respins 64 de dosare si avem in lucru alte 17 dosare. Procedura este mult mai greoaie pentru ca ordinul este facut in asa fel incat numai cei care produc traditional sa obtina acest atestat”, a declarat Viorel Moraroiu, precizand totodata ca  data limita pana la care mai pot fi atestate produsele traditionale este 11 septembrie 2014.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Acesta a mai spus ca pe vechea lege erau aprobate la minister 4.400 de produse traditionale, producatorii care au primit aceste atestate urmand a face obiectul unor controale din partea responsabililor de la MADR dar si a celor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si de la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.
 
„Cine nu va indeplini conditiile trecute in caietul de sarcini va pierde atestatul si acel logo care va fi pus pe produsul respectiv, pentru ca Ministerul Agriculturii ca si autoritate, isi asuma responsabilitatea vizavi de acel produs si cred ca nu este de glumit cu sanatatea consumatorului. Trebuie sa ne asumam o responsabilitate şi sa o tratam cu toata seriozitatea”, a avertizat Viorel Morarescu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016