Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR a lansat o noua alerta alimentara cu privire la grasimile hidrogenate folosite ca inlocuitori pentru produsele din lapte

madr-a-lansat-o-noua-alerta-alimentara-cu-privire-la-grasimile-hidrogenate-folosite-ca-inlocuitori-pentru-produsele-din-lapte

Chiar daca se constata o diminuare a fenomenului de substituire a produselor lactate cu specialitati obtinute din grasimi hidrogenate, in comparatie cu amploarea fenomenului din anul 2018, neregulile majore persista in detrimentul producatorilor autohtoni de lapte si produse derivate din lapte si pe linia informarii corecte a consumatorilor.


Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale impreuna cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor au reluat activitatile de control desfasurate in anul 2018, pentru a evalua corectitudinea practicilor comerciale privind utilizarea grasimilor hidrogenate in locul produselor exclusiv pe baza de lapte, informarea corecta a consumatorilor, depistarea, sanctionarea si diminuarea fraudelor in domeniu.
 
Actiunile se desfasoara incepand cu data de 21 ianuarie 2019, atat in Municipiul Bucuresti cat si in toate municipiile resedinta de judet si urmaresc in principal verificarea conformitatii denumirii produselor alimentare ce se comercializeaza, in raport cu inscrisurile de compozitie din sistemul de etichetare.
 
Au fost verificate 180 de unitati (din care 85 patiserii, 17 Cofetarii - laboratoare cofetarie, 47 pizzerii, 15 restaurante/catering, 11 unitati de Fast Food, 5 magazine alimentare). Controalele s-au desfasurat in Bucuresti si in municipiile resedinta de judet precum Dambovita, Prahova, Buzau, Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Vrancea, Vaslui.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Dintre acestea 73 de unitati, reprezentand un procent de 40,5%, utilizeaza in procesul de fabricatie specialitati pe baza de grasimi hidrogenate si informeaza eronat consumatorii prin sistemul de etichetare ca utilizeaza produse obtinute din lapte (branza, cascaval, unt, etc).
 
Chiar daca se constata o diminuare a fenomenului de substituire a produselor lactate cu specialitati  obtinute din grasimi hidrogenate, in comparatie cu amploarea fenomenului din anul 2018, neregulile majore persista in detrimentul producatorilor autohtoni de lapte si produse derivate din lapte si pe linia informarii corecte a consumatorilor.
 
Au fost depistate si alte abateri precum comercializarea asa-zisei ,,Specialitate Bulgaria’’ drept, Telemea de Bivolita, Telemea de Capra si Telemea de Vaca, la preturi cuprinse intre 8,5 lei si 11 lei/kg, fenomen de substituire care, pe langa  faptul ca afecteaza imaginea productiei autohtone, autentice si sanatoase, reprezinta practic si o sfidare a consumatorilor.
 
Pentru nereguli precum dezinformarea consumatorilor si substituirea produselor procesate din lapte cu specialitati pe baza de grasimi hidrogenate, dar si cele privind incalcarea normelor igienico-sanitare  si siguranta alimentara, au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare totala de 661.219 lei.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016