Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR a obtinut acordul in privinta tranzitului carcaselor de ovine pe teritoriul Turciei

madr-a-obtinut-acordul-in-privinta-tranzitului-carcaselor-de-ovine-pe-teritoriul-turciei

Marti, 30 aprilie 2013, o delegatie a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale condusa de ministrul Daniel Constantin, din care au facut parte secretarul de stat Achim Irimescu si presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Vladimir Manastrireanu, s-a aflat la Ankara (Turcia). Delegatia Romaniei a fost primita la Ministerul Alimentatiei, Agriculturii si Cresterii Animalelor din Turcia, de catre ministrul turc, Mehmet Mehdi Eker. Scopul principal al vizitei l-a constituit deblocarea tranzitului cu ovine pe teritoriul Turciei.


In urma negocierilor, delegatia MADR a obtinut acordul in privinta tranzitului pe teritoriul Turciei a carcaselor de ovine, cu retragerea materialelor cu risc specificat (ochi, creier, maduva).

De asemenea, se contureaza premisele ca, prin discutii ulterioare, sa fie eliminate total restrictiile de tranzit pe teritoriul Turciei si chiar posibilitatea exportului de ovine in aceasta tara, in conformitate cu principiul regionalizarii, care prevede exportul de ovine din judetele libere de scrapie.

Din datele ANSVSA, rezulta ca la momentul actual Romania ar putea exporta ovine vii si carcase din 19 judete. Acest lucru va fi realizabil cel mai probabil din luna septembrie atunci cand Oficiul International de Epizootii (OIE) va publica lista judetelor libere de scrapie din Romania.

Totodata, in cadrul intalnirii bilaterale, s-au pus bazele semnarii unui acord de colaborare Romania – Turcia, cu ocazia posibilei vizite a primului-ministru roman in Turcia in decursul acestui an.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


in cadrul vizitei de astazi, ministrul Agriculturii a avut o intrevedere si cu Sadullah Ergin, ministrul de Justitie al Turciei, cu care a discutat, printre altele, despre sprijinul Turciei pentru aderarea Romaniei la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD).

De asemenea, ministrul roman s-a intalnit, in cursul zilei de 30 aprilie 2013, cu ministrul Silviculturii si Amenajarilor Hidrotehnice, Veysel Eroğlu.

Intre temele de pe agenda de discutii s-au regasit proiectele de irigatii ale Romaniei si sistemul de irigatii din Turcia, precum si combaterea desertificarii in zona de sud a tarii noastre.

Tot astazi, a avut loc o convorbire cu ministrul Economiei,Zafer Çaglayan, in cadrul careia s-au discutat aspecte care tin de organizarea sesiunii Comisiei mixte de cooperare economica si tehnico-stiintifica interguvernamentale Romania-Turcia.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016