Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Marea majoritate a fermelor romanesti au suprafete mai mici de cinci hectare

marea-majoritate-a-fermelor-romanesti-au-suprafete-mai-mici-de-cinci-hectare

Romania detine astfel o teime din fermele din Uniunea Europeana, insa productia reprezinta doar 3,4% din productia la nivelul blocului comunitar.


Peste 171 de hectare de teren din Uniunea Europeana a fost utilizat in 2016 pentru productia agricola, iar o treime din ferme (33%) sunt in Romania, o alta treime fiind in Polonia (14%), Italia (10%) şi Spania (9%), arata datele publicate de Eurostat.
 
Desi numeroase, majoritatea fermelor din UE au suprafeţe reduse: 65% din fermele din UE au o suprafaţa de sub cinci hectare. Totuşi, in cele 7% din ferme care au 50 de hectare sau mai mult se cultiva putin peste doua treimi (68%) din terenul agricol utilizat al UE.
 
In fermele din UE lucreaza aproximativ 10,3 milioane de fermieri si directori de exploatatii agricole dar, desi sunt numeroase, majoritatea au suprafete reduse: doua treimi (65%) din fermele din UE au o suprafata de sub cinci hectare. In contrast, cele 3% din fermele din UE care au 100 de hectare sau mai mult reprezinta peste jumatate din terenul agricol utilizat al UE.
 
Cea mai contrastanta distributie este in Romania, unde noua din zece ferme (92% sau 3,1 milioane) au o suprafata mai mica de cinci hectare, dar in cele 0,5% din fermele care au 100 de hectare sau mai mult se cultiva peste jumatate (51%) din intregul teren agricol utilizat al tarii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Marile ferme (cu 100 de hectare sau mai mult) sunt mai des intalnite in Luxemburg (52%), Franta (41%), Marea Britanie (39%) si Danemarca (35%). In majoritatea statelor membre ale UE, cea mai mare parte a terenului agricol utilizat este concentrat in marile ferme.
 
Din cele 10,3 milioane de ferme din UE, patru milioane au o productie standard de sub 2.000 de euro si sunt responsabile pentru doar 1% din productia agricola totala.
 
In UE, aproximativ jumatate (54%) din productia standard generata de agricultura era in 2016 din fermele din Franta (17%), Germania (13%), Italia (12%) si Spania (11%). Desi o treime din fermele din UE sunt in Romania, ele reprezinta doar 3,4% din productia standard a UE.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016