Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Marile magazine si producatorii suspectati ca vor sa faca intelegeri in ceea ce priveste aplicarea corecta a reducerii TVA

marile-magazine-si-producatorii-suspectati-ca-vor-sa-faca-intelegeri-in-ceea-ce-priveste-aplicarea-corecta-a-reducerii-tva

In acest sens Consiliul Concurentei va continua monitorizarea lor si dupa data de 1 iunie, si va demara anchete la aparitia oricarei suspiciuni.


Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, a anuntat zilele trecute ca exista anumite suspiciuni privind intelegerile intre producatori sau lanturile de magazine in ceea ce priveste aplicarea corecta a reducerii de TVA la 9 la suta la alimente.
 
Presedintele Consiliului Concurentei a explicat ca in mod normal orice administrator de magazin sau producator are voie sa aplice orice fel de pret doreste, insa in acest caz va fi sanctionat de piata, care se va indrepta catre preturile mai mici practicate de altii.
 
„Daca vom avea indicii ca sunt intelegeri ilegale intre producatori si sau magazine, atunci vom deschide investigatii. Dar numai daca vom avea indicii. Altfel, in principiu orice magazin are voie sa puna ce pret vrea el, doar ca daca ei nu se inteleg, concurenta ii va obliga sa reduca pretul. Dar noi avem nevoie de indicii ca sa deschidem o investigatie si daca vom ajunge la faza asta, avem mijloacele noastre proprii de investigatie, care sunt destul de puternice”, a avertizat Chiritoiu.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta a explicat ca institutia pe care o conduce primeste informari din partea serviciilor si a Parchetului, cu ajutorul acestora fiind de multe ori rezolvate cazurile de licitatii trucate.
 
Chiritoiu a precizat ca desi instrumentele pe care le are la indemana Consiliul Concurentei nu sunt perfecte, important este semnalul dat pietei, pentru ca producatorii si administratorii de magazine sa se gandeasca serios inainte de a decide sa incalce legea. Un semnal ca mesajul lor ajunge la destinatari este si faptul ca amenzile aplicate de Consiliul Concurentei se si incaseaza. Potrivit lui Bogdan Chiritoiu, anul trecut 90% din cuantumul amenzilor stabilite de reprezentantii Consiliului au fost mentinute de instante.
 
„Amenzile pe care le dam le incaseaza ANAF-ul. Ele sunt toate contestate in instanta, dar chiar daca e contestata amenda, ANAF o executa. Doar daca instanta nu decide si suspendarea platii pana la finalizarea cauzei. In ultimii trei ani, insa, foarte rar instantele au mai acceptat suspendari. Asta inseamna ca ANAF executa, dupa care ne judecam si vedem la sfarsit daca ramane amenda, nu ramane, uneori instanta o mai reduce. Procentele au fost bune in ultimii ani. Anul trecut, 90% din cuantumul amenzilor au fost pastrate de instante”, a mai explicat Bogdan Chiritoiu.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016