Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Masurile de investitii din cadrul PNDR prezentate in cadrul conferintei Agroturism & Gastronomie Romaneasca

masurile-de-investitii-din-cadrul-pndr-prezentate-in-cadrul-conferintei-agroturism-gastronomie-romaneasca

Secretarul de stat Alexandru Potor a participat la prima editie a conferintei Agroturism & Gastronomie Romaneasca, eveniment ce a avut loc la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara de la Cluj.


Pe agenda evenimentului s-au regasit teme precum agroturismul si turismul culinar romanesc in 2018 -  cadrul legislativ si surse de finantare, identitatea nationala, schemele de calitate nationale si europene, proiecte de infrastructura, dar si modele de buna practica.
 
Prin intermediul acestei conferinte, organizatorii si-au propus sa atraga atentia asupra potentialului pe care gastronomia romaneasca si agroturismul il au in dezvoltarea Romaniei, atat la nivel de comunitati rurale, cat si la nivel de brand national.
 
In cadrul panelului dedicat proiectelor de succes si prezentarea celor care au generat experiente in mediul rural, secretarul de stat Alexandru Potor a detaliat cateva dintre obiectivele sM 6.3 din cadrul PNDR 2014-2020 – Dezvoltarea fermelor mici, intre care amintim: incurajarea fermelor de familie si a pastrarii/dezvoltarii raselor/soiurilor autohtone, promovarea nivelului de calificare in domeniul agricol, valorificarea potentialului agricol al zonei care vizeaza zonele cu potential determinate in baza studiilor de specialitate etc.
 
 In acelasi timp, Alexandru Potor a prezentat aspecte privind Submasurile 16.4 si 16.4a - Sprijin acordat pentru cooperare orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare, care are ca obiectiv promovarea cooperarii intre actorii locali, in scopul comercializarii produselor agroalimentare prin intermediul lanturilor scurte. Secretarul de stat a amintit ca in categoria beneficiarilor eligibili pot intra parteneriatele constituite din minimum un fermier sau un/o grup de producatori/cooperativa care activeaza in sectorul agricol si minimum un partener din urmatoarele categorii: microintreprinderi si intreprinderi mici, organizatii neguvernamentale, consilii locale; unitati scolare, sanitare, de agrement si de alimentatie publica, fermieri (persoane fizice sau entitati organizate juridic).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In functie de obiectivele proiectului, in cadrul parteneriatului pot fi incluse si alte entitati relevante, cum ar fi institutele si statiunile de cercetare.
 
De asemenea, secretarul de stat din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a facut o scurta prezentare a Masurii LEADER, cu accent pe tipurile de masuri incluse in Strategiile de Dezvoltare Locala  (SDL). ”In cadrul celor 239 de SDL- uri selectate se regasesc si masuri care vizeaza fermele mici, cu 104 proiecte contractate in valoare publica de 1.542.600 euro, Tineri fermieri - 304 proiecte contractate in valoare publica de 11.485.963 euro si Forme asociative cu doua proiecte contractate cu o valoare de 123.880 euro”, a afirmat Alexandru Potor, in cadrul evenimentului.
 
In marja conferintei a fost organizata si o expozitie/targ cu vanzare de produse traditionale, printre expozanti regasindu-se producatori de lactate, panificatie, uleiuri, Magiun de Topoloveni, produse artizanale, fructe si legume din gradinile din Transilvania etc.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016