Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Agriculturii vrea 90% fructe si legume romanesti in magazine

ministerul-agriculturii-vrea-90-fructe-si-legume-romanesti-in-magazine

Jumatate din cantitatea de fructe si legume comercializata in hypermarketurile din Romania provine de la producatori locali, iar ponderea produselor romanesti ar putea ajunge la 90%, nivel similar cu cel al pietei din Polonia, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, duminica, la inaugurarea Standului produselor romanesti din Real AFI Cotroceni.


"Pe piata romaneasca 50% din legumele si fructele comercializate in hypermarketuri sunt romanesti. Sper ca prin masurile de stimulare luate, inclusiv cea care vizeaza certificatul de producator, ponderea produselor romanesti sa creasca. Ne putem uita la tari ca Polonia, unde procentul este de 90%. Exista potential si in Romania si puteam face lucrul acesta", a afirmat Daniel Constantin, potrivit agentiei Agerpres.

Real Hypermarket a lansat simultan, in cele 24 de magazine din retea, Standul produselor romanesti, zona de vanzare dedicata exclusiv fructelor si legumelor provenite de la producatorii romani.

"Noi incercam sa venim cu mai multe stimulente pentru producatorii agricoli, sa promovam produsele romanesti, pentru ca au o calitate incontestabila si in Romania si peste hotare. Am observat un nationalism al romanilor, care daca vad ca sunt produse romanesti in stand, se indreapta catre el. Am considerat util sa punem in evidenta toate produsele romanesti, legumele si fructele, pentru o desfacere mai buna a acestora", a adaugat Daniel Constantin.

Programul "Produceti romaneste, vindeti romaneste" derulat de Real Hypermarket din 2010 este sustinut de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si urmareste identificarea si dezvoltarea de parteneriate cu producatorii locali.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Ministrul Daniel Constantin a subliniat importanta realizarii asocierilor intre producatorii romani, pentru dezvoltarea pietei.

"Am incercat sa stimulam asocierea. Din aceasta luna, producatorii agricoli au la dispozitie de 80 milioane de euro pentru crearea unor depozite de colectare de legume si fructe, unde acestea sunt etichetate, ambalate, pregatite pentru piata in conditiile impuse de supermarketuri", a spus oficialul MADR.

In prezent, aproximativ 90% din partenerii de afaceri ai Real Hypermarket sunt producatori locali, potrivit companiei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016