Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Achim Irimescu, la reuniunea lunara a Consiliului Uniunii Europene

ministrul-achim-irimescu-la-reuniunea-lunara-a-consiliului-uniunii-europene

De interes pentru Romania a fost propunerea pentru Regulamentul Consiliului privind cotele de pescuit in Marea Neagra. Cu privire la acest punct, Romania a susţinut adoptarea unui Regulament care asigura menţinerea cotelor la nivelul celui aplicabil pentru anul 2016.


Achim Irimescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, a participat in perioada 12 – 13 decembrie 2016, la cea de a 3509-a reuniune a Consiliului Uniunii Europene (Agricultura si Pescuit), la Bruxelles.
 
Pe agenda reuniunii s-au aflat subiecte ce vizeaza domeniul Pescuit, mai exact propunerea pentru un Regulament al Consiliului privind stabilirea oportunitatilor de pescuit si a cotelor de pescuit aplicabile in apele Uniunii si pentru flotele de pescuit in unele ape non UE.
 
De interes pentru Romania a fost propunerea pentru Regulamentul Consiliului privind cotele de pescuit in Marea Neagra. Cu privire la acest punct, Romania a sustinut adoptarea unui Regulament care asigura mentinerea cotelor la nivelul celui aplicabil pentru anul 2016 (calcan: 42,5 tone/an).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

In ceea ce priveste domeniul Agricultura, pe agenda s-a aflat Proiectul de Concluzii ale Consiliului referitoare la consolidarea pozitiei agricultorilor in cadrul lantului de aprovizionare cu produse alimentare si practicile comerciale neloiale.
 
Presedintia a propus un set de concluzii ale Consiliului referitoare la consolidarea pozitiei agricultorilor in cadrul lantului de aprovizionare cu produse alimentare si practicile comerciale neloiale. S-a agreat asupra faptului ca fermierii reprezinta veriga slaba şi ca sunt aplicate practici comerciale neloiale.
Cu privire la acest capitol, statele membre au avut reactii diferite, o parte dintre acestea, printre care si Romania, sustinand aspecte precum consolidarea pozitiei fermierului pe lantul alimentar in cadrul textului de concluzii.
 
O alta parte a statelor membre au sustinut necesitatea consolidarii pozitiei fermierilor in cadrul lantului alimentar, dar se opun adoptarii unei legislatii la nivel european care sa reglementeze practicile comerciale neloiale. Principalele argumente in acest sens le reprezinta posibila crestere a birocratiei, existenta unor legislatii si sisteme functionale la nivel national, principiul subsidiaritatii, perturbarea pietei interne.
 
Comisia Europeana a luat nota de observatiile Statelor Membre si va tine cont in analiza sa de componenta de subsidiaritate. Romania apreciaza pozitiv setul de concluzii ale Consiliului, iar intentia nu este de a reduce protectia sistemelor existente.
 
Importanta initiativei pentru consolidarea puterii de negociere a fermierului in cadrul lantului alimentar va fi abordata si la Forumul de la nivel inalt organizat de DG GROW in 15 decembrie a.c.
 
Un alt subiect pe ordinea de zi a fost reprezentat de schimbarile climatice si agricultura, in discutie fiind propunerea de Regulament a Parlamentului European si a Consiliului privind reducerile anuale a emisiilor de gaze cu efect de sera de catre Statele Membre in perioada 2021 -2030.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016