Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Morarit si panificatie: Schimbare de actionariat la Pambac Bacau

morarit-si-panificatie-schimbare-de-actionariat-la-pambac-bacau

Un comunicat de presa al Pambac SA, una dintre cele mai importante companii nationale de pe piata de morarit, panificatie si paste, anunta preluarea companiei de catre Comfert SRL si Popasul Trebes SRL din Bacau.


Pambac SA o societate cu capital privat 100% romanesc se afla in topul producatorilor nationali din domeniul morarit, panificatie si paste incheind anul 2011 cu o cifra de afaceri bruta de 193 milioane lei.

Comfert SRL este unul dintre primii trei jucatori de pe piata nationala de seminte, ingrasaminte si pesticide, cu afaceri de peste 388 milioane lei in 2011. Compania care a fost infiintata in 1998 ca o afacere de familie este condusa in prezent de Catalin Grigoriu, fiul celui care a pus bazele societatii. Comfert detine depozite de cereale si ingrasaminte cu o capacitate de 70 mii tone, in mai multe zone ale tarii.

Firma Popasul Trebes SRL a fost infiintata in anul 1991 de catre omul de afaceri Anton Gutu, desfasurand initial activitati de comert si transport.

Prin cooptarea si implicarea fiului sau, Eusebiu Gutu, in administarea afacerii, firma si-a extins domeniul de activitate si s-a transformat intr-o afacere care a cunoscut una dintre cele mai impresionante dezvoltari din ultimii ani, inregistrand in anul 2011 o cifra de afaceri de peste 234 milioane lei, iar in anul 2012 o cifra de afaceri de peste 345 milioane lei, in crestere cu 45% fata de anul precedent.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


In prezent, societatea isi desfasoara activitatea, in principal, in domeniul ingrasamintelor chimice - fiind unul dintre cei mai mari distribuitori din Romania - si in domeniul cerealelor, firma detinand pachetul integral de actiuni la Cerealcom SA Bacau si alte spatii de depozitare in Bacau.

"S-a incheiat o etapa importanta din istoria Pambac. In aceasta etapa, care a durat aproape 20 de ani, s-au investit sume importante in dezvoltarea organica a firmei, dar mai presus s-au investit sentimente, munca si o dragoste deosebita pentru o firma care s-a plasat permanent pe unul din primele locuri ale industriei alimentare romanesti.

Pentru fructificarea potentialului de crestere al afacerii Pambac era nevoie acum de un nou avant investitional. Deoarece Pambac este pentru noi, fostii actionari, o afacere in care am investit mult cu inima, am ales pentru viitorul companiei, tranzactia care sa-i ofere sansa unei aliante strategice intr-un punct critic al lantului valoric si oportunitatea unui suflu nou din punct de vedere antreprenorial.

Firesc este, ca din acest moment, sa reinceapa cresterea firmei prin noi investitii care sa ii asigure consolidarea si dezvoltarea sanatoasa.

Aceste lucruri vor fi realizate de noua echipa care va fi formata din cei doi actionari entuziasti, optimisti si increzatori in agricultura si industria alimentara din Romania.

Pambac va deveni, cu siguranta, mai puternica prin aceasta tranzactie", a declarat Alin Giurea.

Cele doua firme bacauane au preluat, in luna ianuarie 2013, pachetul majoritar de actiuni al companiei Pambac, iar noii actionari se vor implica efectiv in administrarea afacerii.

Alin Madalin Giurea, fostul presedinte - director general al Pambac SA si unul dintre fostii actionari semnificativi ai firmei, va detine in continuare pozitia de presedinte al Consiliului de Administratie, iar pozitia de director general va fi ocupata de Catalin Grigoriu.

"Intotdeauna am visat foarte sus si tot ceea ce am visat s-a indeplinit. Impreuna cu Popasul Trebes am preluat o afacere care ne ofera un foarte bun start pentru obiectivele ambitioase pe care le avem in acest domeniu. Ne-am bucurat sa putem face aceasta investitie in Bacau, contribuind astfel la viabilitatea economica si sociala a zonei, unde ne dorim sa construim una dintre cele mai puternice forte din agribusiness-ul national si nu numai," ne-a spus Catalin Grigoriu, viitorul director general al Pambac.

"Sunt foarte mandru de investitia realizata alaturi de partenerul meu Catalin Grigoriu. Sunt sigur ca eforturile noastre conjugate si experienta acumulata, in domenii de activitate complementare activitatii PAMBAC, ne vor ajuta sa mentinem standardele ridicate ale organizatiei, iar prin investitii sustinute vom dezvolta si transforma Pambac intr-o firma mult mai puternica atat pe plan national cat si european," a declarat Eusebiu Gutu.

In aceasta tranzactie, vanzatorii au fost asistati de BCR (Departamentul Corporate Finance, condus de Matei Filipidescu) si de RTPR Allen and Overy, pe aspecte juridice. Celelalte parti au fost asistate de Cojocaru, Cojocaru – Societate Civila de Avocati.

Pambac, Comfert si Popasul Trebes au derulat in 2011 o cifra de afaceri cumulata de peste 800 milioane lei. Pambac detine brandurile Pambac, Grania, Gata, Flavora, K7, Puufuulet cu care ocupa cote de piata situate in top 3 national, in domeniile paste fainoase, faina, malai si comercializeaza de asemenea, produse industriale de morarit si amelioratori pentru procesatorii din Romania.

Pambac este lider local in domeniul panificatiei si detine in Bacau o retea de 13 magazine alimentare sub brandul Pambac.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016