Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi loturi de carne infestata cu E-coli, descoperite de inspectorii ANSVSA

noi-loturi-de-carne-infestata-cu-e-coli-descoperite-de-inspectorii-ansvsa

Prezenta bacteriei a fost descoperita in sapte probe prelevate din supermerket-uri si carmangerii.


Inspectorii ANSVSA au continuat controalele la nivel national in magazine si unitatile de procesare a carnii, in ultimele zile descoperind noi cazuri de carne sau produse lactate contaminate cu bacteria E-coli.
 
Conform unui comunicat remis de agentie, produsele contaminate au fost descoperite la sapte probe prelevate din carne si produse lactate comercializate in supermarketuri si carmangerii din judetele Valcea, Teleorman, Bistrita Nasaud si Buzau.
 
In perioada 17 - 28 octombrie, in cadrul Planului National de Control al alimentelor, au fost prelevate si analizate 114 probe de carne (carcase ovine si bovine, carne tocata vita, mici din carne de porc si vita, pulpa vita, carnati proaspeti, burger vita, pastrama carne tineret bovin, pulpa de oaie, carnaciori vita oaie) si de lapte si produse din lapte (lapte crud vaca, cascaval clasic, telemea de vaca, cascaval de capra, cascaval afumat Apuseni, branza de capra si cas de vaca).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Probele au fost recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii si supermarketuri aflate in 24 de judete si in municipiul Bucuresti.
 
In urma controalelor, inspectorii sanitar-veterinari au descoperit prezenta E-Coli in carne de porc si vita, care era comercializata intr-un supermarket din judetul Valcea, in pasta de mici aflata intr-o carmangerie din judetul Teleorman si in cascavalul comercializat de un magazin alimentar din judetul Teleorman.
 
 
De asemenea, trei probe recoltate de pe suprafata carcasei de ovine au confirmat prezenta bacteriei la un abator din judetul Bistrita Nasaud, precum si pe o alta proba recoltata de pe suprafata carcasei de ovine la un abator din judetul Buzau.
 
Ulterior, directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene au efectuat controale oficiale la unitatile in care s-au depistat si comercializat produsele incriminate si au dispus masurile prevazute in Planul National de Control.
 
Potrivit raportului Institutului de Igiena si Sanatate Publica Veterinara, in perioada 16 mai 2016 — 28 octombrie 2016 au fost efectuate 1.193 de probe, din care buletinele de analiza au confirmat prezenta Escherichiei Coli verotoxigena intr-un numar de 62 de probe.
 
Planul National de Control pentru determinarea prevalentei Escherichia Coli verotoxigena, care a fost demarat in data de 16 mai si se va desfasura pana pe data de 31 decembrie 2016, presupune prelevarea si analizarea de probe prelevate de pe suprafata carcaselor de bovine si ovine, din carnea proaspata de bovine si ovine, din carnea tocata si carnea preparata si din laptele crud si produsele din lapte crud. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016