Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noua Politica Agricola Comuna: masuri ecologice, dar flexibile

noua-politica-agricola-comuna-masuri-ecologice-dar-flexibile

Masurile ecologice trebuie sa fie obligatorii, dar flexibile in noua politica agricola a UE, trebuind, de asemenea, sa ii ajute pe fermieri sa infrunte provocarile pietei, pentru a putea asigura un lant de alimente sanatoase si a proteja mai bine mediul. Aceasta este pozitia Parlamentului ce va fi sustinuta in negocierea cu statele membre.


"Am atins un echilibru corect intre securitatea alimentara si o mai mare protectie a mediului, astfel incat noua politica agricola a UE va putea oferi si mai multe bunuri publice cetatenilor UE. Totodata, ea trebuie sa fie mai putin birocratica si mai corecta fata de fermieri, si pentru a-i ajuta sa faca fata crizei. Aceasta va fi pozitia noastra cand vom negocia varianta finala cu statele membre", a spus presedintele Comisiei de agricultura, Paolo De Castro, dupa vot.

Diferentele intre nivelele de finantare UE pentru fermieri intre statele membre trebuie reduse ceva mai repede decat a prevazut Comisia Europeana. Fermierii din niciun stat membru nu trebuie sa primeasca mai putin de 65% din media europeana.

Parlamentul a votat si in favoarea publicarii numelor beneficiarilor finantarilor UE pentru agricultura si a introdus o lista de proprietari de teren care trebuie exclusi automat de la finantarea UE daca nu demonstreaza ca activitatile agricole sunt o parte insemnata din venitul lor (de exemplu: aeroporturi, cluburi sportive). De asemenea, fermierii tineri trebuie sa primeasca un spor de 25% pentru un maximum de 100 ha, iar statele membre pot folosi mai multi bani sa sprijine fermele mici.

Parlamentul a sustinut planurile Comisiei de a limita platile directe pentru o ferma la 300 000 euro si sa reduca substantial platile celor care primesc mai mult de 150 000 euro. Aceasta prevedere nu se va aplica cooperativelor care redistribuie plati membrilor lor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Deputatii sunt de acord ca 30% din bugetele nationale pentru platile directe trebuie sa depinda de respectarea unor masuri ecologice obligatorii, dar subliniaza faptul ca aceste masuri trebuie sa fie mai flexibile si graduale. Cele trei masuri cheie - diversificarea culturilor, intretinerea permanenta a pasunilor si crearea unor "zone ecologice" - vor fi pastrate, dar cu anumite exceptii, de exemplu pentru a reflecta dimensiunea fermei.

Pentru a-i ajuta pe fermieri sa faca fata volatilitatii pietei si sa isi intareasca pozitia de negociere a preturilor, organizatiile lor trebuie sa aiba la dispozitie noi instrumente si sa poata negocia contracte, au precizat deputatii. Aceste reguli "nu trebuie sa le transforme in carteluri, ci in organizatii mai puternice ale producatorilor care sa le permita fermierilor sa depaseasca dependenta economica si sa le garanteze un standard decent de viata", a spus raportorul pentru Regulamentul privind organizatiile pe piata comuna Michel Dantin (PPE, FR).

"Aceasta decizie reprezinta vocea cetatenilor europeni cu privire la modul in care ar trebui sa arate viitoarea politica agricola comuna a UE. Trebuie sa ne asiguram ca pastram si promovam economia rurala si ca protectia mediului si concurenta sunt compatibile. Aceasta este cea mai buna modalitate pentru cheltuirea banilor publici pentru a oferi bunuri publice tuturor". a declarat Luis Manuel Capoulas Santos (S&D, PT), raportor pentru directiva privind platile directe si regulamentul privind dezvoltarea rurala.

Pentru a fi siguri ca expirarea cotelor de lapte nu va duce la o criza serioasa in domeniu, deputatii au propus un ajutor pe o perioada de cel putin trei luni pentru producatorii de lapte care isi reduc voluntar productia cu cel putin 5%. Amendamentele care cereau prelungirea cotelor de lapte, ce vor expira in 2015, au fost respinse de plen.

Pe de alta parte, Parlamentul a respins planurile de a permite cotelor de zahar sa expire in 2015, pentru a permite producatorilor de sfecla sa se pregateasca pentru liberalizarea sectorului in 2020. Drepturile de plantare a vitei de vie trebuie, de asemenea, prelungite pana in 2030, cel putin.

Deputatii subliniaza nevoia de a reduce birocratia si de a asigura proportionalitatea penalizarilor pentru incalcarea regulilor. "Este nevoie sa reducem timpul pe care fermierii il petrec completand formulare. Statele membre pot crea acum o aplicatie de sprijin care sa fie valabila mai multi ani, astfel incat fermierii sa nu fie nevoiti sa isi inregistreze cererile in fiecare an, ci doar atunci cand sunt modificari", a spus Giovanni La Via (PPE, IT), raportor pentru Regulamentul privind finantarea, managementul si monitorizarea.

Forma finala a noii politici agricole va fi decisa de Parlamentul European, ministrii pentru agricultura din UE si Comisia Europeana, in trei runde de negocieri ce vor incepe in martie - aprilie.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016