Noul PNDR se negociaza pe 22 octombrie la Bruxelles

La acea data, autoritaţile romane vor merge la Bruxelles pentru negocieri cu Comisia Europeana pe tema observatiilor la PNDR 2014-2020.
Zilele trecute, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale George Turtoi a declarat ca „Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 a fost trimis la Comisia Europena. Am primit observatiile oficiale. Pe 22 octombrie mergem la negocieri la Comisie si incercam sa mentinem partea de decizie si partea de strategie a ministerului in negocierile cu Comisia Europena urmand ca la finalul anului sa avem, speram, Programul aprobat, iar incepand de anul viitor, din ianuarie-februarie sa lansam noile sesiuni de finantare pentru Programul 2014-2020”.
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a transmis pe 21 martie 2014 prima varianta a Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 catre serviciile specializate ale Comisiei Europene, in vederea obtinerii unei opinii din partea expertilor europeni asupra continutului viitorului PNDR.
Recent, seful MADR, Daniel Constantin a anuntat ca Romania a primit, de la Comisia Europeana, observatiile la Programul National de Dezvoltare Rurala, iar in prezent se lucreaza la raspunsuri. Alocarea totala pentru perioada 2014 - 2020 este de 8,015 miliarde de euro pentru 14 masuri.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » Seful MADR nu renunta la procentul de 51% produse romanesti in supermarket-uri
- » Proiecte MADR pentru anul in curs
- » MADR promite doua milioane de hectare acoperite cu sisteme de irigatii, pana in 2020
- » Cum se obtin finantarile prin IFN-uri de catre beneficiarii PNDR
- » MADR aduce lamuriri referitoare la sporurile salariale pentru angajatii din minister

- intrebarea zilei
Cultura de vinete
Intrebare: care sunt cerintele fata de sol,temperatura si umiditate ale culturii de vinete?Raspuns: Cultura de vinete se comporta bine pe solurile bine drenate,fertile cu textura usor nisipoasa, pH 5.... citeste tot raspunsul aici
Ultima ora
- » 7 sfaturi utile pentru construirea unui solar
- » ANSVSA a demarat controalele specifice premergatoare vacantei de 1 mai
- » Cooperare romano-croata pentru implementarea proiectelor cu fonduri europene pentru agricultura si dezvoltare rurala
- » Metode de combatere a daunatorilor naturali pentru stupii de albine
- » Seful MADR nu renunta la procentul de 51% produse romanesti in supermarket-uri
Comentarii
0 comentarii