Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noutati incluse in Programul pentru scoli

noutati-incluse-in-programul-pentru-scoli

Ca urmare a modificarii legislatiei europene, programele anterioare de incurajare a consumului de fructe şi legume in scoli, respectiv de distribuire a laptelui in scoli se unifica in Programul pentru scoli, sub aceleasi reguli şi principii de implementare, incepand cu anul scolar 2017-2018.


Dezbaterile pentru unificarea celor doua programe la nivel european au fost demarate in 2014, iar cele doua componente ale programului sunt distributia de fructe, legume, lapte şi produse lactate si masurile educative.
 
Noul program pentru scoli aduce, ca elemente de noutate accentil pe distribuirea produselor proaspete, posibilitatea transferului de fonduri intre cele doua scheme de pana la 20% o singura data pentru un an scolar si incadrarea cheltuielilor generate de distributie si masuri educative, pentru cele trei categorii de produse fructe – legume, lapte si produse lactate intr-un buget european mai restrans, care include distributia si masurile educative.
 
Finantarea programului pentru scoli este asigurata in baza Regulamentului 791/2016, fiind prevazute mai multe activitati de distributie si consum, pentru  mai multe tipuri de produse, sub titulatura Programul pentru Scoli.
Alocarea nationala pentru programul pentru scoli este de 3,5 ori mai mare decat alocarea europeana, iar Bugetul UE pentru Romania pentru anul scolar 2017/2018 este de 18.098.682 euro stabilit pentru fiecare componenta a programului - schema de fructe şi legume 5.493.478 euro şi schema de lapte 12.605.204 euro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Valoarea totala a programului pentru scoli al Romaniei in anul scolar 2017-2018 este de 81.975.806,7 euro incluzand si finantarea din bugetul national in valoare de 63.877.124,7 euro
Buget UE pentru Romania in anul scolar 2018/2019 este de de 17.610.684 euro stabilit pentru fiecare componenta a programului - schema de fructe şi legume 6.866.848 euro şi schema de lapte 10.743.836 euro;
 
Pentru utilizarea cat mai eficienta a bugetului european, Romania a solicitat pentru anul scolar 2017-2018, transferul a 20% din fonduri - aproximativ 1.373.370 euro destinat componentei de fructe/legume catre componenta de lapte si produse lactate, tinand cont de numarul de autoritati contractante care au incheiat acorduri cadru/contracte de furnizare. 
 
De asemenea, Romania a solicitat repartizarea suplimentara de fonduri neutilizate de alte state membre. In urma acestor demersuri pentru anul scolar 2017/2018, Romania a obtinut 12.605.204 euro pentru componenta lapte, respectiv 366.256 euro in plus fata de suma transferata de la componenta fructe – legume.
 
Conform recomandarilor Ministerului Sanatatii, pentru un aport de fibre alimentare, elemente minerale sau vitamine care in final inseamna un aport energetic important, produsele de panificatie – corn, baton, covrigi simpli sau biscuiti uscati – trebuie preparate din faina integrala, fara adaosuri de zahar, indulcitori sau alti aditivi alimentari, cu posibilitatea de a adauga amestecuri de seminte (floarea-soarelui, dovleac, in şi/sau mac).
 
Pentru asigurarea diversitatii distributiei produselor şi pentru a evita instalarea monotoniei in consumul produselor oferite prin Programul pentru scoli al Romaniei, dar şi pentru a acorda prioritate laptelui se apreciaza ca o alternare a portiilor per categorie de produs poate reprezenta o solutie. (3 zile lapte/lactate, 2 zile legume/fructe).
 
Distributia saptamanala va cuprinde doua portii de fructe şi/sau legume, doua portii de lapte, o portie de produse lactate şi cinci portii de produse de panificatie, repartizate dupa cum urmeaza: portia de fructe şi/sau legume va fi insotita de covrigi simpli şi/sau biscuiti uscati, iar portia de lapte şi cea de produse lactate va fi insotita de corn sau baton.
 
Pentru a se asigura un tratament egal, in cazul acordurilor-cadru nou-incheiate de catre autoritatile contractante, se pot acorda produsele specificate pentru un numar egal de zile pe saptamana, similar cu prevederile acordurilor-cadru aflate in derulare ale altor autoritati contractante, cu incadrarea in sumele alocate in buget cu aceasta destinatie.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016