Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu se mai doreste inca o derogare de la igiena laptelui

nu-se-mai-doreste-inca-o-derogare-de-la-igiena-laptelui

Potrivit directorului general al Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui (APRIL), Dorin Cojocaru, nimeni de pe filiera laptelui din tara noatra nu mai doreste o noua derogare de la igiena laptelui.


Acesta a fost prezent astazi la o dezbatere privind problemele structurale ale agriculturii romanesti, unde micii producatori de lapte s-au plans ca de la 1 ianuarie 2014 se doreste eliminarea lor de pe piata, din momentul in care va expira perioada de tranzitie a Romaniei pentru alinierea la cerintele comunitare de igiena a laptelui de vaca materie prima.
„Fermierii care au investit in ferme de vaci si procesatorii pe care ii reprezint nu mai vor o derogare pe igiena laptelui din 2014 pentru ca s-au bagat sute de milioane de euro. Si ANSVSA a spus ca sanatatea consumatorului nu se negociaza si nu mai doreste o noua perioada de tranzitie pentru procesarea laptelui neconform”, a precizat Dorin Cojocaru.
 
El a mai adaugat, ca im momentul de fata, in Romania mai sunt doar 15000 de familii in aceasta situatie, dar in aceasta industrie lucreaza milioane de romani.
„Cine mai doreste o noua derogare si mai face propaganda pentru prelungirea tranzitiei la igiena laptelui, ori este politician neinformat, ori este rau intentionat. A cere inca o derogare la Bruxelles pentru procesarea laptelui neigienic inseamna ca dam o palma peste calitatea laptelui romanesc. Mai sunt in cauza doar 15.000 de familii, dar sunt milioane de romani in aceasta industrie si in comert. Ce vor face micii fermieri care mulg la mana? Mulsul la mana ofera un lapte sanatos, curat, vaca ne da un lapte european, dar noi romanii nu suntem obisnuiti sa respectam igiena. Trebuie sa mergem la un nivel de educatie si de cultura un pic mai sus ca sa intelegem ceea ce se intampla. Va intreb, de ce trebuie sa distrugem o industrie pentru ca de ani de zile s-au bagat bani in subzistenta?”, a sustinut Cojocaru.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
De la 1 ianuarie 2014, va expira perioada de tranzitie a Romaniei pentru alinierea la cerintele comunitare de igiena a laptelui de vaca materie prima, ceea ce inseamna ca fermierii, pentru a-si putea comecializa laptele pe piata vor trebui sa respecte anumite norme de igiena, astfel incat laptele crud de vaca sa indeplineasca standardele de calitate europene.







sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016