Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O bursa a cerealelor va functiona la Baia Mare

o-bursa-a-cerealelor-va-functiona-la-baia-mare

Municipiul Baia Mare va beneficia de o bursă locală a cerealelor.


De altfel, în 2011 se discuta deja despre „ o mică bursă a cerealelor”, care era organizată de societatea comercială „Piaţa Aliment”, în colaborare cu principalii producători agricoli din Transilvania”. Ulterior, în urma unui litigiu cu Municipalitatea, societatea a cedat autorităților locale toate pieţele pe care le avea în administrare.

Potrivit informațiilor publicate de Citynews în luna ianuarie, singurele pieţe care se mai aflau în administrarea SC Piaţa Aliment SA erau Albina şi Izvoare. Potrivit unui comunicat al Primăriei, municipalitatea băimăreană este pe ultima sută de metri cu negocierile derulate cu SC Piaţa Aliment SA, urmând să înceapă reamenajarea şi modernizarea pieţelor Izvoarele şi Albina, astfel încât băimărenii care să aibă siguranţa unui comerţ civilizat, care să respecte normele igienico- sanitare.

Potrivit postului de radio Antena Satelor, bursa cerealelor din Baia Mare „va fi administrată de societatea care are în gestiune piețele agroalimentare”. Așadar, putem deduce că aceasta va funcționa într-unul din cele două spații ce urmează să fie modernizate și reamanajate. Pe de altă parte, un comunicat al Primăriei ajunță că „în acest an, în Piaţa Oborului va fi amenajată o hală agroalimentară de mari dimensiuni, potrivită pentru angrosiști, unde marii producători vor putea să îşi desfacă mărfurile în condiţii care respectă prevederile igienico- sanitare”.

De altfel, autoritățile locale au un program extins de dezvoltare a rețelei de piețe agroalimentare și de modernizare a celor existente. În luna februarie, a fost inaugurată pe strada Bilașcu o modernă hală agro-alimentară, în locul unei foste centrale termice.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


„Cred că pentru cetăţeni este o mare bucurie că au în sfârşit posibilitatea de a cumpăra produse în cele mai bune condiţii. Standardele de calitate sunt înalte, în primăvară rezolvăm şi problema reprezentată de lipsa de parcări. Am demolat şi cele câteva construcţii metalice şi copertinele care reprezentau parcări improvizate. Noua politică a Municipiului Baia Mare prevede amenajarea unor asemenea hale agro-alimentare de cartier în mai multe zone ale oraşului, tocmai de a elimina acele puncte mizere în care cetăţenii sunt nevoiţi să îşi achiziţioneze alimentele de pe tarabe improvizate sau direct de la nivelul solului”, declara, la inaugurare, primarul Cătălin Cherecheș.

De asemenea, planul Integrat de Dezvoltare Urbană al Municipiului Baia Mare prevede realizarea Complexului Agro Alimentar “Phoenix” în zona târgului de animale pentru promovarea produselor agricole şi alimentare ale Sistemului Urban Baia Mare.

„În cel mai scurt timp toate pieţele din Baia Mare vor funcţiona la standarde înalte, în hale moderne care au toate condiţiile pentru desfăşurarea unui comerţ european. Nu pot să accept ca băimărenii să fie nevoiţi să îşi achiziţioneze în continuare produsele agro-alimentare în condiţii neadecvate. Cu toate că zeci de ani au funcţionat pieţele într-un mod dezorganizat, asta nu înseamnă că trebuie să acceptăm la infinit acest lucru. Trebuie să ne aliniem ţărilor civilizate, unde totul se desfăşoară în perfect acord cu normele impuse”, a mai spus Cătălin Cherecheș.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016