Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Olt: Productie mai mica decat anul trecut la grau, orz si rapita

olt-productie-mai-mica-decat-anul-trecut-la-grau-orz-si-rapita

Anul acesta, recolta de grau din judetul Olt, este ceva mai scazuta fata de anul trecut. Potrivit reprezentantilor Directiei Agricole Judetene Olt, productia a fost afectata de seceta din perioada primaverii.


Inginera Olga Florica, membra a Directiei Agricole Olt, a afirmat ca desi campania de recoltare este la inceput, si a fost recoltata doar partea de sud a judetului, totalizand o suprafata de 13 mii de hectare, productia medie este de 2400 kg de grau la hectar, fata de anul trecut, cand in aceeasi perioada a recoltarii si in aceeasi zona a judetului, productia medie la hectar a fost de 2900 – 3000 kg, aceasta scaznad pana la 2650 kg la hectar, la nivel de judet, spre finalul campaniei de recoltare.
 
„Pana acum productia medie de grau este destul de mica, de 2400 kilograme pe hectar si este posibil sa mai scada la final, cand se va incheia recoltarea. Acum nu se poate intra pentru treierat deoarece a plouat la finalul saptamanii trecute. Important este ca ultimele ploi sa nu fi afectat calitatea graului obtinut, sa nu fi determinat scaderea glutenului, pentru ca in cazul in care nu are suficient gluten, nu este bun pentru panificatie, glutenul determinand elasticitatea aluatului. Productia de grau de anul acesta a fost afectata de seceta din primavara si acum ploile diminueaza calitatea”, a relatat aceasta.
 
Pe langa scaderea productiei de grau, s-au mai inregistrat productii mai mici, fata de anul trecut, si la orz si la rapita. Productia medie la orz este de 2700 kg pe hectar, pe cele 8 mii de hectare recoltate. Cu toate ca recoltatul este in faza de inceput din cauza ploilor, la rapita productia medie este de aproape 1000 kg la hectar, fata de anul trecut, cand productia ajungea in medie la 1600 de kg la hectar.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h







Sursa foto: www.sxc.hu
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016