Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Organizatia Natiunilor Unite propune taxarea miliardarilor cu averi uriase

organizatia-natiunilor-unite-propune-taxarea-miliardarilor-cu-averi-uriase

Conferinta Natiunilor Unite pentru comert si dezvoltare /UNCTAD/ propune impozitarea miliardarilor lumii pentru a face rost astfel de zeci de miliarde de dolari care pot fi folositi in favoarea tarilor in curs de dezvoltare, in cel mai recent raport al sau anual cu privire la situatia economica si sociala, relateaza AFP.


Aceasta "taxa pe miliardari", care ar veni sub forma unui impozit anual, face parte dintr-o serie de masuri preconizate de agentia ONU, care mai cuprind o taxa asupra tranzactiilor financiare sau asupra emisiilor de dioxid de carbon /CO2/, ce ar putea aduce, potrivit agentiei, o suma totala de peste 400 de miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Potrivit raportului, este esential sa se gaseasca noi mijloace de finantare pentru a ajuta tarile sarace sa-si imbunatateasca infrastructurile si sistemele de sanatate, intrucat tarile bogate nu si-au respectat promisiunile in ce priveste ajutorul pentru dezvoltare.

Autorii raportului estimeaza ca, in 2012, in lume exista 1226 de pesoane a caror avere depaseste un miliard de dolari. Dintre acestia, 425 se afla in Statele Unite ale Americii, 315 in regiunea Asia-Pacific, 310 in Europa, 90 in restul Americii de nord si de sud, iar alti 86 in Africa si in Orientul Mijlociu. impreuna, averea lor reprezinta 4600 miliarde de dolari, sau 3,75 miliarde de dolari, in medie, pe persoana.

Potrivit documentului ONU, o taxa de 1% pe averile acestora ar putea aduce 46 de miliarde de dolari in 2012, si, mai mult, respectivii miliardari practic nu ar simti aceasta "prelevare". Conform raportului, miliardarul "mediu" va continua sa dispuna de 3,7 miliarde de dolari, dupa impozit. "Daca ar cheltui 1000 de dolari pe zi, ar avea nevoie de peste 10.000 de ani pentru a-si cheltui intreaga avere", se subliniaza in raport.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Averea miliardarilor a crescut in medie cu 4% in cele doua decenii care au precedat criza financiara din 2008-2009.

Totusi, UNCTAD recunoaste ca ideea sa nu este, in momentul de fata, un mijloc realist de a spori resursele pentru ajutorul pentru dezvoltare.

Autorii raportului evoca si alte metode de a obtine resurse, intre care:
- o taxa de 25 de dolari pe tona de emisii de CO2, care ar aduce circa 250 de milioane de dolari;
- o taxa de 0,005% asupra tranzactiilor cu valute, care s-ar aplica dolarului, yenului, euro si lirei sterline si prin care s-ar putea colecta anual 40 de miliarde de dolari;
- alocarea unei parti din taxa prevazuta de Uniunea Europeana asupra tranzactiilor financiare - care ar urma sa aduca cel putin 70 de miliarde de dolari pe an - pentru dezvoltarea cooperarii internationale.

Raportul UNCTAD mai sugereaza extinderea taxei pe biletele de avion impusa in unele tari, intre care in Franta, pentru a finanta furnizarea de medicamente in tarile sarace, masura careia companiile aeriene i se opun vehement.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016