Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pana la sfarsitul anului, carnea de porc se va scumpi cu 12-15%

pana-la-sfarsitul-anului-carnea-de-porc-se-va-scumpi-cu-12-15

Carmolimp, producator si distribuitor de carne ambalata, estimeaza ca pana la sfarsitul acestui an, pretul carnii de porc va creste cu 12-15%, datorita costurilor ridicate suportate de producatori la achizitionarea furajelor. Aceasta scumpire nu mai poate fi amanata, ea fiind evitata de ceva timp de catre producatori, care nu mai fac fata la tendinta de crestere a pretului furajelor. Aceste modificari, mai vin si in urma unor schimbari legislative la nivelul Uniunii Europene.


„Crescatorii si procesatorii au amanat scumpirea produselor din carne de porc pentru a evita scaderea si mai mare a consumului, asumandu-si cresterile de pret la furaje si la utilitati. Multi dintre procesatori nu mai pot sustine aceste cresteri, astfel ca vor opera majorari de pret la raft. Estimam ca pana la finele anului cresterile vor fi de 12-15%, iar in perioada imediat urmatoare vom vedea cresteri de pana la 7%”, afirma directorul general al Carmolimp, Olimpiu Soneriu.

Pretul furajelor este in continua crestere, avand in vedere ca materia prima provine din stocurile aproape epuizate. In plus, pentru lunile din vara este anuntata seceta, fenomen care va afecta culturile, in special porumbul, planta furajera indispensabila in hranirea porcinelor.

„Uniunea Europeana are in vedere, de asemenea, implementarea directivelor cate reglementeaza spatiul minim pe cap de animal sau de pasare. Procesatorii vor fi nevoiti sa implementeze aceste directive, astfel ca vor fi nevoiti sa investeasca in adaptarea fermelor la noile conditii. Este de asteptat ca productia sa scada in urma introducerii acestor masuri din a doua parte a anului”, a mai adaugat Soneriu.

Infiintat in 1993, Carmolimp, producator si distribuitor de carne ambalata si mezeluri, administreaza un numar de 50 de magazine proprii si peste 60 de magazine in sistem franciza. Cifra de afaceri a societatii pe anul 2012, a fost de 30 de milioane de euro, cu 20% mai mare fata de 2011. Pentru 2013, sunt puse in plan, exporturile de produse premium in Anglia, Germania si Belgia. Se estimeaza ca inceperea exportului, va duce la o crestere a cifrei de afaceri cu 10% peste cea din 2012.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h






Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016