Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Persoanele fizice vor putea vinde produsele agricole pe baza carnetelor de comercializare

persoanele-fizice-vor-putea-vinde-produsele-agricole-pe-baza-carnetelor-de-comercializare

Producatorii agricoli persoane fizice, detinatori ai atestatelor de producator, isi vor putea vinde produsele pe baza unui carnet de comercializare eliberat de Primarie. Potrivit proiectului ordonantei pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol, atestatul de producator reprezinta documentul care confirma capacitatea detinatorului de a desfasura o activitate economica in sectorul agricol.


Atestatele vor fi valabile un an si vor fi eliberate doar in urma atestarii profesionale a solicitantilor. Cu alte cuvinte, producatorii agricoli vor trebui obligatoriu sa detina cunostinte de specialitate.

Atestarea profesionala a solicitantilor se realizeaza de catre structuri asociative profesionale/patronale/sindicale din agricultura, constituite conform legii si organizate la nivel judetean/regional/national, care se inregistreaza in acest scop la primariile unitatilor/subdiviziunilor administrativ teritoriale.

Pentru unitatile/subdiviziunile administrativ teritoriale la care nu s-au inregistrat structuri asociative, atestarea profesionala a solicitantilor se asigura de catre entitati teritoriale din subordine, sau in coordonare, care sunt mandatate in acest scop de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Totodata, aceste structuri urmeaza sa acorde servicii de consultanta tehnica in agricultura, la nivel local.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Modelul atestatului de producator si regimul de utilizare al acestuia, se aproba prin ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale.

Vanzarea produselor obtinute de catre producatorii atestati va putea fi facuta doar pe baza unor carnete de comercializare.

"Exercitarea activitatilor de comert cu ridicata sau cu amanuntul, a produselor agricole obtinute in ferma/gospodaria proprie, de catre producatorii agricoli persoane fizice care detin atestat de producator, se realizeaza in baza carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol (...) Carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol se elibereaza la cerere solicitantilor, de catre primarii unitatilor/subdiviziunilor administrativ teritoriale pe a caror raza se afla ferma/gospodaria in care se obtin produsele estimate a fi destinate comercializarii", se mentioneaza in proiect.

Primariile vor fi responsabile de gestionarea acestor carnete, in acest sens urmand sa fie infiintate registre speciale.

Regimul de utilizare a filelor din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol, este urmatorul:
a) primul exemplar se inmaneaza cumparatorului,
b) al doilea exemplar se pastreaza de vanzator
c) al treilea exemplar se pastreaza la carnet.

Carnetele utilizate, continand al treilea exemplar al filelor, se depun la primaria unitatii/subdiviziunii administrativ teritoriale care a emis carnetul.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016