Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pescarii din Delta nu cred in eficienta Bursei de Peste

pescarii-din-delta-nu-cred-in-eficienta-bursei-de-peste

Acestia sunt de parere ca din intregul proiect sustinut de autoritati, nu va ramane decat o cladire in care s-au investit 6 milioande de euro.


Membrii organizatiilor de pescari din Delta Dunarii sunt foarte reticenti in ceea ce priveste reusita proiectului Bursa de Peste, demarat anul trecut de autoritati, fiind convinsi ca, asa cum a fost gandit, este un proiect mort din fasa.
 
In acest sens, Dan Verbina, presedintele Federatiei Organizatiilor Producatorilor de Peste din Delta Dunarii, a declarat ca „daca cineva ar fi verificat indicatorii tehnico-economici ai proiectului, ar fi vazut ca acestia au fost umflati. Bursa nu poate fi o entitate a statului. In toate tarile europene bursele de peste sunt administrate de asociatiile de pescari, pentru ca doar ele au interesul sa-si vanda mai bine productia. Se va face un proiect de 6 milioane de euro din care va ramane doar o cladire. O bursa normala poate fi un punct de debarcare sau colectare a pestelui din Delta. Procesarea primara, pregatirea pentru comercializare, transportul la Tulcea presupun costuri, iar pescarul este cel care va pierde. Personal nu sunt interesat de concesionarea Bursei. Nu poti intra intr-o afacere care porneste cu stangul”.
 
De o cu totul alta parere este guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Lucian Simion, care spune ca Bursa de Peste va fi realizata cu acordul si sprijinul pescarilor. „Analizam toate variantele pentru functionarea bursei de peste, dar fara pescari proiectul nu poate fi realizat. S-ar putea sa discutam despre un regulament de functionare a bursei in etape, sa initiem o prima etapa mai simpla, mai mult cu tenta electronica, pentru a comercializa doar surplusul de peste. Totul se discuta in momentul de fata”, a declarat acesta.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Proiectul, demarat in 2014, prevede construirea unei cladiri cu o suprafata de peste 1.800 mp, amenajarea unui ponton de acostare pentru navele de transport a pestelui la Tulcea, precum si a unui punct de colectare a pestelui la Chilia Veche, achizitionarea a trei nave frigorifice cu o capacitate de 10 tone si a 4 autoutilitare frigorifice, cu o capacitate de 3,5 tone. Acestea vor fi folosite pentru transferul pestelui de la punctele de colectare din Delta Dunarii la bursa, pescarii urmand sa transporte resursa pe care vor sa o valorifice prin bursa cu mijloace proprii pana la punctele de colectare.
 
Contractul privind realizarea unei Burse de Peste la Tulcea a fost castigat de asocierea a patru firme din judeţul Tulcea, valoarea totala a acestuia fiind de 17.888.504,05 lei. Suma este asigurata prin Programul Operational pentru Pescuit 2007-2013.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016