Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pescia: Luna aceasta se da startul celui mai mare festival national al pestelui

pescia-luna-aceasta-se-da-startul-celui-mai-mare-festival-national-al-pestelui

Proiectul presupune derularea festivalului timp cinci luni consecutiv, in cinci orase mari, cofinantarea fiind asigurata prin Programul Operational pentru Pescuit 2007-2013.


La sfarsitul acestei sapatamani, in data de 16 mai se va da startul celui mai mare si mai complex festival national al pestelui, care se va desfasura timp de cinci luni, in cinci locatii diferite, in preioada mai - octombrie 2014. Pescia este un proiect cofinantat Programul Operational pentru Pescuit 2007 - 2013, obiectivul principal fiind cresterea consumului de peste in Romania si constientizarea de catre publicul larg a beneficiilor pe care le are acest consum, precum si popularizarea unor specii mai putin cunoscute in Romania si a prepararii lor.
 
Fiecare editie a manifestarii se va derula pe durata a trei zile, festivalul avand un caracter itinerant, urmand a se desfasura pe rand la Targu-Jiu (16-18 mai), Cluj-Napoca (20-22 iunie), Constanta (15-17 august), Bucuresti (3-5 octombrie) si Iasi (24-26 octombrie). La fiecare din cele cinci editii, accesul publicului va fi liber, iar festivalul sa va desfasura pe trei componente distincte.
 
Prima dintre aceste componente va fi expozitia cu vanzare de peste autohton si de import si produse obtinute din acesta, precum si de accesorii necesare prepararii pestelui. In cadrul expozitiei vor fi prezenti producatori si procesatori de peste si produse din peste, magazine de desfacere, restaurante si firme de catering. Nu vor lipsi niciprezentarile de preparate din peste si alte produse folosite la gatitul si servirea acestuia.
 
O alta componanta importanta va fi expozitia dedicata pasionatilor de pescuit si operatorilor care activeaza in industria piscicola, unde vor fi prezentate cele mai noi si performante unelte de pescuit. Aceasta se va adresa proprietarilor de ferme piscicole, producatorlor de utilaje necesare acestora, producatorilor, importatorilor si distribuitorilor, retailerilor din industria pescuitului sportiv, dar si proprietarilor de balti, operatorilor din turismul piscicol. Amatorii de pescuit vor avea parte de lectii scurte in standurile de profil, in care vor putea invata de la profesionisti tehnici de pescuit sportiv, cum se fac monturile si nodurile, dar si cum se folosesc corespunzator echipamentele destinate pescuitului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In fine, cea mai populara dintre componentele festivalului se anunta a fi cea dedicata demonstratiilor de preparare a produselor din peste si  degustarii produselor preparate de bucatari specializati. Totodata, vor mai avea loc si conferinte sustinute in fata publicului de catre bucatari profesionisti si nutritionisti care vor da informatii celor interesati despre beneficiile consumului de  peste asupra sanatatii.
 
Initiativa organizarii acestui festival vine ca urmare a unui studiu efectuat anul trecut de Asociatia Piscicultorilor din Romania, studiu conform caruia Romania se afla printre ultimele tari din Europa, in ceea ce priveste consumul de peste, un roman mancand anual, in medie, mai putin de 5 kilograme, in timp ce consumul mediu in Uniunea Europeana este de 20 de kilograme anual.
 
 


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016